Aarhus tager fusen på uskarpe Odense i slutspilsåbner

Nykøbing F. Håndbold var tæt på at smide sejren mod Viborg. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Det blev til en overraskende sejr til Aarhus United over Odense Håndbold, da de to hold indledte slutspillet.

Det var torsdag svært at se, at Odense Håndbold sluttede fem pladser over Aarhus United i grundspillet i Bambusa Kvindeligaen.

Aarhusianerne var nemlig bedst, da de to hold tørnede sammen i deres første kamp i slutspillet. Aarhus vandt på hjemmebane 27-26 og har dermed to point på kontoen i gruppe 2. Det har Odense også, men altså kun fordi fynboerne blev toer i grundspillet og dermed på forhånd havde fået tildelt dem.

Kampen bød fra start på sjusket spil i begge ender. Afleveringer blev misset, og skudforsøgene var uskarpe.

Hjemmeholdet fandt dog en rytme og begyndte at trække lidt fra. Ti minutter før pausen gjorde Aarhus' Marielle Martinsen det til 10-7. Tre mål skilte også de to hold ved pausen, hvor Aarhus var foran 14-11.

Odenses problemer fortsatte efter pausen.

Tess Wester tog ikke ret meget fra i målet, men desværre for Odense-træner Ulrik Kirkely kunne han ikke sætte Althea Reinhardt ind i stedet. Den danske landsholdskeeper så nemlig med fra tribunen på grund af rygproblemer.

Halvvejs i anden halvleg var Aarhus foran med seks mål, og gæsterne tog en timeout. Den udnyttede Odense godt, for på fem minutter blev Aarhus' forspring skåret ned til to mål, og så måtte hjemmeholdet tage en timeout.

Den hjalp. Aarhus fik stoppet blødningen, og June Bøttger sendte for alvor sit hold på sejrskurs, da hun scorede til 27-23 med lidt over fire minutter tilbage.

Odense kom tilbage på minus to mål og havde adskillige muligheder for at nærme sig yderligere.

Men symptomatisk for fynboernes spil torsdag blev bolden hver gang smidt væk. Først med tre sekunder tilbage - da kampen reelt var afgjort - fik Odense reduceret til slutresultatet.

Det blev også til en etmålssejr, da de to andre hold i gruppe 2, Nykøbing F. Håndboldklub (NFH) og Viborg, mødtes senere torsdag.

NFH vandt 33-32 på trods af at have været foran med fire mål i flere omgange i slutfasen.

Viborg fik faktisk udlignet med et minut tilbage, men Kristina Kristiansen blev helten for NFH, da hun kort efter lavede det, der endte med at være vindermålet.

Dermed har tre hold altså to point i gruppen, mens Viborg ligger nederst med det ene point, midtjyderne i forvejen havde efter at have sluttet som nummer tre i grundspillet.

Odense Håndbold fik en skidt start på slutspillet. (Arkivfoto) Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
  • Kvindehåndbold slutspil: Nykøbing F. Håndbold - Viborg HK
  • CL kvindehåndbold: Odense Håndbold - Vipers Kristiansand