Afgørende Skjern-helt: Jeg blev belønnet til sidst

Det blev tæt mod slutningen, men Skjern holdt hovedet koldt og besejrede KIF Kolding København. Foto: Scanpix/John Randeris/arkiv

Skjern øgede afstanden i toppen af 888 Ligaen med en dramatisk sejr over KIF Kolding København.

Skjerns håndboldherrer kom lørdag et skridt tættere på at sikre sig grundspillets førsteplads i 888 Ligaen.

Hjemme mod KIF Kolding København vandt Skjern 25-24 og kom dermed op på 39 point i ligaen med tre kampe igen.

Det er tre point flere end GOG, der dog har en kamp i hånden.

Det afgørende mål blev til sidst scoret af Skjerns Bjarte Myrhol, som efter kampen var en lettet mand.

- Det var en vild følelse og en meget stor lettelse for mig. Jeg forsøgte at finde rum og plads hele kampen igennem, men min scoringsprocent var ikke høj nok.

- Jeg blev belønnet til sidst, og så var det bare om at få bolden i kassen, siger Myrhol til Skjerns hjemmeside.

Førstepladsen i grundspillet er vigtig, fordi den giver adgang til næste sæsons Champions League. Desuden får holdene i top-2 to point med over i slutspilsgrupperne.

I kampen mod KIF lignede det langt hen ad vejen en overkommelig opgave for Skjern, og ved pausen var føringen på hele 15-10.

Men mod slutningen blev det alligevel helt tæt og dramatisk.

Landsholdsspilleren Magnus Landin reducerede til 22-23 med fem minutter igen, men rutinerede Bo Spellerberg brændte kort efter et straffekast på Skjern-målmand Tibor Ivanisevic.

Spellerberg tog dog revanche kort efter, da han hamrede bolden i mål, og kort efter udlignede han sågar med et lille minut igen.

Et stort comeback lurede, men en akrobatisk scoring af Bjarte Myrhol fra en svær position sendte mundvigene nedad på KIF-bænken.

KIF's nederlag betyder, at holdet ligger på syvendepladsen med 21 point med tre kampe igen. De otte bedste hold går i slutspillet.

Lørdag eftermiddag blev der også spillet håndbold i Skanderborg, hvor de forsvarende danske mestre fra Aalborg Håndbold kom på besøg.

Skanderborg havde kurs mod en sikker sejr ved pausen, hvor hjemmeholdet var foran 15-10, men i anden halvleg sneg Aalborg sig tilbage i opgøret og var også foran 20-19 på et tidspunkt.

Det blev dog Skanderborg, der til sidst trak det længste strå med en sejr på 24-23, og dermed blev vejen til en plads i top-4 og dermed et point til slutspilsgrupperne sværere for Aalborg.

Aalborg ligger på femtepladsen med et point færre end TTH Holstebro på fjerdepladsen.

• CL. herrehåndbold: Skjern - Zaporozhye