Annonce
Sport

Alliancens vendepunkt kom på Østerbro

KOMMENTAR: Alliancens formidable fodbold-forår varsler måske nye tider for det lolland-falsterske fodboldlokomotiv, skriver Folketidendes sportsredaktør.

Kommentar af Folketidendes sportsredaktør Allan Plenborg:


Der var adskillige, der frygtede for Lolland-Falster Alliancens fodboldliv i 2. division øst for bare et par måneder siden: Forårsæsonens første fem kampe havde blot kastet tre point af sig og sendt Alliancen faretruende nær dumpepladserne.

Men lørdag 30. april kom forløsningen for træner Jesper Tollefsens og hans disciple: Alliancen høstede forårsæsonens første sejr, da B.93 blev besejret 4-2 på Østerbro Stadion. Uhørte cifre af et hold, som i forårssæsonens første fem kampe havde scoret sølle tre mål! 

Sejren var ikke en enlig svale. Slet ikke. Den blev fulgt op af den ene sejr efter den anden. Ti kampe på seks uger gav maksimalt udbytte - ti sejre og en fortræffelig målscore på 35-7. 

Placeringen lige over nedrykningsstregen var blevet konverteret til en smuk fjerdeplads, da boet blev gjort op for en uge siden.

Alliancens formidable fodbold-forår varsler måske nye tider for det lolland-falsterske fodboldlokomotiv. Hvad kan det ikke ende med, hvis Alliancen fortsætter sejrsstimen i en ny sæson efter sommerferien?

En af forklaringerne på Alliancens succes i de seneste måneder er givetvis, at holdet blev forskånet for nævneværdige skader og karantæner. Grundstammen var intakt fra kamp til kamp. Og så fik spillerne “vinger” af de mange sejre.

Desværre er Alliancen ikke i stand til at fastholde truppen. Jesper Münsberg skal være spillende assistenttræner i B.1901, Anders Vest-Hansen skal spille fodbold i USA’s bedste collegerække og Claes Jørgensen prøvetræner i norske Sarpsborg med henblik på at få en kontrakt. 

Trekløveret bliver svære at erstatte - ikke mindst fordi Alliancen har en slunken pengekasse, der næppe levner penge til nyindkøb. Alliancens position som Lolland-Falsters ubestridte lokomotiv ophører måske inden for de næste otte dage.

Frem Sakskøbing har haft en fantastisk sæson i Danmarksserien og står over for at skal spille to kvalifikationskampe om en plads i 2. division.

Man kan kun have dyb respekt for Frem Sakskøbings meriter i Danmarksserien. Mange vurderede, at Frem Sakskøbing som oprykker fra LF-serien skulle kæmpe hårdt for bare at overleve i Danmarksserien. Per tradition har LF-serieoprykkere det svært.

Men træner-duoen Kennet Nordstrøm og Jan Rasmussens spillere har duperet i mange kampe med direkte og særdeles effektivt angrebsspil - ikke mindst på Sakskøbing Stadion, hvor Frem i 13 kampe har scoret 44 gange.

Såfremt Frem finder det bedste fra sæsonen frem i onsdagens første kvalifikationskamp mod Odder på Sakskøbing Stadion, kan Frem tage et pænt afsæt mod det, som alle vurderede som totalt urealistisk inden sæsonen - oprykning til 2. division og to interessante lokalopgør med Alliancen.

B.1921 havde en første halvsæson, der til forveksling lignede den forrige: Et hav af nederlag og en bundplacering. Men i modsætning til sidste sæson lykkedes det ikke at redde skindet dette forår. 
B.1921 må en tur ned i LF-serien. Og det er måske sundt nok, fordi træner Lars Dahlstrøm skal bygge et nyt hold op.

Ny i Danmarksserien bliver Døllefjelde-Musse, som efter blot én sæson i LF-serien er tilbage i landets fjerdebedste fodboldrække. Og her hører markedsklubben vel også hjemme. I alt fald er træner Per Kristensens mandskab for stærke for de øvrige hold i LF-serien.

Men spørgsmålet er naturligvis, om Døllefjelde har bredden? Der skal vel hentes et par forstærkninger hen over sommeren?

Annonce
Sport

Mads Pedersen på podiet i Nysted

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vil lokke nye til: Prøv at bo her før du køber

Femern

I dag sker det: Medier flokkes til Rødbyhavn

Royalt besøg

Bente er klar som den første: - Jeg synes, det er stort

Guldborgsund

En af de helt tunge attraktioner kommer til Gedser

Sport

Mads Pedersen på podiet i Nysted

Indland

Sommervarmen er på vej: Så varmt bliver det

112

Mand afgået ved døden efter alvorlig ulykke

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer

112

Alvorligt færdselsuheld spærrede landevej

112

31-årig mand stikker læge på psykiatrisk afdeling med en kniv

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

Lolland

Kæmper for at få uddannelser til Nakskov

112

Mænd kørte væk fra brand: - Klart vores mistanke, at den er påsat

112

Uheld på Sydmotorvejen: Person kørt på sygehuset

Indland

Borgere får sendt nye beredskabsråd som digital post

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Claus Meyer lykkelig: Slår dørene op i "sin elskede by"

Fejø

Klimaaktivisterne tøver ikke længere: Vigtige retningslinjer

Politik

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation

Sport

Øv! Lokalt OL-håb misser EM-guld

Guldborgsund

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

Sport

Vil spolere oprykningsfesten i Esbjerg

Lolland

Stor cykelfest i byen: Lukker flere veje lørdag