Arsenal slår United og bejler igen til fjerdeplads

Arsenals Danny Welbeck scorede til 2-0 mod Manchester United. Det var dog ikke i denne aktion. Foto: /ritzau/AP/Matt Dunham

Arsenal er fortsat med i kampen om Champions League-pladserne i den bedste engelske fodboldrække.

Arsenal er flere gange dømt ude af ræset om at ende i top-4 i Premier League, men London-klubben bliver ved med at finde en livline.

Søndag kom endnu en af slagsen, da Arsenal vandt 2-0 på hjemmebane over Manchester United.

Manchester City er lige nu placeret på fjerdepladsen med 69 point efter 35 kampe.

United følger lige efter på femtepladsen med 65 point efter 35 kampe, mens Arsenal har 63 point efter 34 kampe på sjettepladsen.

Hvis Arsenal vinder sin næste kamp ude mod Southampton, så bliver der for alvor kamp om top-4-placeringerne.

Også fordi Liverpool tidligere søndag blot spillede 0-0 hjemme mod Southampton.

Liverpool er placeret på tredjepladsen med 70 point efter 36 kampe og kan stadig hentes af både City, United og Arsenal.

Det er top-3, som går direkte videre til næste sæsons Champions League-gruppespil, mens fjerdepladsen skal ud i kvalifikationskampe om at nå samme stadie.

I søndagens topkamp på Emirates havde United flere muligheder for at bringe sig foran i første halvleg, men blandt andre Wayne Rooney brændte tæt foran mål.

I stedet slog Arsenal til på tre gyldne minutter i starten af anden halvleg.

Midtbanespilleren Granit Xhaka hamrede på mål efter 54 minutter, og skuddet blev rettet af og gik i en blød bue hen over hovedet på United-keeper David De Gea.

Tre minutter senere fordoblede den tidligere United-angriber Danny Welbeck Arsenals føring med et mål på hovedstød.

United, som i høj grad savnede den skadede stjerneangriber Zlatan Ibrahimovic, havde efterfølgende ikke noget modsvar på de to Arsenal-scoringer.