Atlético Madrid sender Leverkusen ud efter straffedrama

Der skulle straffesparkskonkurrence til, før Atlético Madrid spillede sig i kvartfinalen i Champions League.

Sidste sæsons tabende Champions League-finalist har fortsat kurs mod finalen i denne sæson.

Men der skulle en straffesparkskonkurrence til tirsdag aften, før spanierne sendte tyske Bayer Leverkusen ud med samlet 4-3.

Atlético Madrid havde tabt den første kamp i Tyskland med 0-1, men vandt tirsdagens returkamp på hjemmebane med de samme cifre.

Efter 120 minutters spil i Madrid var den samlede stilling 1-1, og så skulle det hele afgøres i en straffesparkskonkurrence.

Leverkusens Stefan Kiessling brændte sit forsøg fra 11-meter-pletten, hvilket sendte Atlético Madrid videre.

Han var en af tre Leverkusen-spillere, som fejlede i straffesparkskonkurrencen, og så gjorde det ikke noget, at Atlético Madrid selv misbrugte to forsøg.

De spanske værter fik den ønskede drømmestart på returkampen, da Mario Suarez lidt heldigt fik bragt Atlético Madrid foran 1-0 lidt over midtvejs i første halvleg.

Suarez' skud blev rettet en smule af via Leverkusen-spilleren Ömer Toprak, og keeper Bernd Leno var uden chance i det tyske mål. Toprak brændte i øvrigt sit forsøg i straffesparkskonkurrencen.

Kampen var hårdt spillet, og der blev langet godt med gule kort ud undervejs. Chancer var der ikke mange af, og så endte det logisk nok i en straffesparkskonkurrence. Her havde spillerne så også svært ved at score, men dramatisk var det.

Atlético Madrid vandt det spanske mesterskab i sidste sæson og var få sekunder fra at vinde selve Champions League-finalen mod Real Madrid, inden de mere prominente bysbørn løb med verdens vigtigste klubtrofæ.