Annonce
Sport

Badmintonkreds går i offensiven

Preben Albers, formand for Badminton Lolland-Falster (tv), og Peter Espersen fra Yonex underskriver den femårige samarbejdsaftale. Foto: Privat

Badminton Lolland-Falster og Yonex indgår femårig samarbejdsaftale.

LOLLAND-FALSTER Badmintonsporten på Lolland-Falster har haft trange kår gennem adskillige år, hvor Badminton Lolland-Falster har oplevet et faldende medlemstal. Men nu skal tilbagegangen vendes til fremgang.

Tidligere på ugen havde Badminton Lolland-Falsters formand, Preben Albers, og ungdomsudvalgsformand, Claus Rosenby Mortensen, taget turen til Yonex' skandinaviske hovedsæde i Espergærde for at indgå en femårig samarbejdsaftale.

- Aftalen skulle gerne medvirke til, at sporten løftes tilbage til det niveau, den har været. Om det medfører nye danske mestre, kan kun tiden vise, lyder det samstemmende fra Preben Albers og Claus Rosenby Mortensen.

Yonex er førende inden for badmintonudstyr og sponsor for en række topspillere.

Den tidligere verdensklassespiller Peter Espersen, der er ansvarlig for klub- og spillerområdet for Yonex, uddyber, hvorfor Yonex går ind som sponsor i Badminton Lolland-Falster:

- Igennem mange år har der været et fokus på badminton i de større byer. Vi ser meget positivt på at medvirke til at øge fokus og sætte større opmærksomhed på landområderne. Og med den erfaring vi har, kan vi støtte op med knowhow, så badminton på Lolland-Falster igen kan opnå en tidligere tids storhed.

Nytænkning

I 1990'erne var der et Team Danmark-center i Nykøbing, og det er i den retning, vi skal igen. For at vi kan det, skal der på mange områder startes forfra og nytænkes. Derfor skal der løftes på samtlige parametre, er Preben Albers og Claus Rosenby Mortensen enige om.

- Der skal et meget tættere samarbejde med kommunerne, der skal uddannes trænere, der skal rekrutteres spillere og ikke mindst fastholde disse ude i klubberne. Her bliver det essentielt, at der også kan findes frivillige, der kan hjælpe i klubberne, siger Preben Albers og Claus Rosenby Mortensen.

Og de frivillige findes, påpeger formanden og ungdomsformanden og peger på Stine Raaberg fra Rødby er blevet årets ildsjæl i DGI Storstrømmen, og Kenneth Belling fra Nakskov er kåret til årets badmintontræner i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilbydes aktiviteter

Klubberne på Lolland-Falster vil med aftalen med Yonex få tilbudt en række mulige aktiviteter såsom foredrag, opvisningskampe og trænersparring.

Og allerede til efteråret vil ungdomsspillerne kunne opleve flere tiltag. Der er aktuelt aftalt, at der på flere kredstræninger i den kommende sæson vil komme flere gæstetrænere fra Yonex.

Endvidere vil Badminton Lolland-Falster arbejde benhårdt på at give klubberne de bedste vilkår for at få uddannet deres trænere.

- Aftalen med Yonex vil indbefatte et øget fokus på alle parametre, der kan medvirke til, at badmintonsporten udvikles i den rigtige retning på Lolland-Falster, slår Preben Albers og Claus Rosenby Mortensen fast.

  • Preben Albers, formand for Badminton Lolland-Falster (tv), og Peter Espersen fra Yonex underskriver den femårige samarbejdsaftale. Foto: Privat
Annonce
Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser vidner til endnu en brand

112

Stoppet af politiet: Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

112

Smadrede rude og blev kørt direkte i fængsel

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

112

Stukket i ryggen med kniv: Nu har han meldt sig selv

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

Lolland

Skimmelsvamp sender 180 væk: De er begejstrede over løsning

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Guldborgsund

Statsministeren på dobbelt-besøg på Falster

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission