Bæstet overvandt Bendtner - men tabte

Nicklas Bendtner og Arsenal vandt 3-1 over Brian Jensen og Burnley i Premier League. Tilbagevendte Peter Løvenkrands scorede to mål i Newcastle- storsejr.

Nicklas Bendtner var en af de helt store syndere, da et godt spillende Arsenal-mandskab lørdag besejrede Burnley 3-1 i Premier League.

Den danske landsholdsangriber havde en håndfuld store chancer foran landsmanden Brian "Bæstet" Jensens mål, men hver gang kom den store målmand i vejen.

Selv om Brian Jensen havde overtaget i forhold til Bendtner og faktisk spillede en god kamp, kunne han dog ikke stille noget op i forhold til Arsenal-sejren, der trods en svingende indsats overordnet set var fortjent.

Anfører Cesc Fabregas scorede efter en halv time efter et vedholdende Arsenal-pres, der kunne have givet endnu flere scoringer.

I stedet gik Arsenal-spillerne langsomt ned i tempo, og gæsterne begyndte for alvor at lugte blod, da David Nugent udlignede i begyndelsen af anden halvleg.

Det blev dog en stakket frist for Burnley, der igen kom bagud, da Theo Walcott smuttede igennem på Bendtners oplæg. Efterfølgende cementerede Andrei Arshavin sejren. Bendtner blev skiftet ud med 20 minutter igen.

Med sejren bevarer Arsenal presset på de øvrige guldkandidater Chelsea og Manchester United.

Hos Newcastle i den næstbedste fodboldrække var Peter Løvenkrands tilbage efter en muskelskade. Den danske offensivspiller har siddet ude i godt en uge, men i 6-1-sejren over Barnsley satte han hurtigt en tyk streg under, hvorfor han har været en af manager Chris Hughtons foretrukne i denne sæson.

Løvenkrands scorede kort før pausen til 1-0 på et straffespark begået mod ham selv. Watfords målmand nedlagde Løvenkrands i feltet og fik et rødt kort for forseelsen, mens Løvenkrands sikkert udplacerede substitutten David Preece - der i øvrigt har en fortid i dansk fodbold og Silkeborg.

I anden halvlegs tredje minut var Løvenkrands igen på pletten, da han headede bolden i mål til 2-0 og dermed reelt afgjorde kampen. Det var 10. gang i de seneste syv kampe, at Løvenkrands har scoret.

Efterfølgende slog Danny Guthrie (2), Jonas Gutierrez og Kevin Nolan sejren fast.

Newcastle fører suverænt rækken og ligner et sikkert bud på en oprykker.