Bakken Bears vinder første slag i europæisk kvartfinale

Sådan så det ud, efter at Bakken Bears vandt DM-guld sidste år. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Bakken Bears er med i europæiske kvartfinale efter russiske udelukkelse, og Bakken vandt 84-82 over rumænere.

Det aarhusianske basketballflagskib Bakken Bears tager en snæver sejr med til returkampen i Fiba Europe Cups kvartfinaler.

Den første kvartfinale mod CSM Oradea fra Rumænien sluttede med en Bakken-sejr på 84-82 i Vejlby-Risskov Hallen i det nordlige Aarhus.

Sejren kom i hus takket være en forrygende tredje periode, hvor Bakken var hele 16 point bedre end de rumænske gæster, som til gengæld var bedst i alle de andre perioder målt på point.

I sidste minut var kampen tæt på at tippe rumænernes vej, men holdet missede et trepointforsøg med 19 sekunder tilbage af opgøret, da Bakken var i front med to point.

Egentlig var det slet ikke meningen, at Bakken skulle spille flere europæiske kampe i indeværende sæson, men det ændrede Ruslands invasion af Ukraine på.

Den russiske klub Avtodor Saratov blev smidt ud af turneringen efter ellers at have vundet den gruppe, hvor Bakken måtte nøjes med tredjepladsen.

- Vi var heldige at få muligheden for at spille kampen, og så måtte vi forsøge at gribe muligheden.

- Vi ved nu, hvad udgangspunktet er, så vi kan tage til Rumænien med et mål om at komme tilbage her til hallen og spille endnu en europæisk kamp, siger Bakken-topscorer Marvelle Harris i en pressemeddelelse efter kampen.

Harris scorede 27 point i opgøret.

Der er returkamp mellem Bakken og Oradea onsdag i næste uge. I tilfælde af rumænsk sejr på to point, går kampen i overtid.

• Basketball 6. DM finale: Horsens IC - Bakken Bears i Forum Horsens torsdag den 27. maj 2021