Barcelona forcerer slem forhindring i spansk titelkamp

Luis Suarez scorede i første minut og Lionel Messi i det sidste, da FC Barcelona slog Valencia med 2-0.

FC Barcelona nedlagde lørdag en af de værste forhindringer på vejen mod det spanske mesterskab.

Med en 2-0-sejr på hjemmebane over Valencia udbyggede Lionel Messi og holdkammeraterne forspringet til de nærmeste forfølgere fra Real Madrid til fem point.

Madrilenerne møder senere lørdag Malaga på hjemmebane, hvor gabet atter kan blive mindsket til to point med blot seks spillerunder tilbage.

Luis Suarez bragte værterne på 1-0 allerede i det første minut på et veludført kontraangreb, der blev indledt fra egen banehalvdel. Messi lagde til sidst bolden ud i siden til den formstærke uruguayaner, der sikkert sendte bolden i mål.

Herefter satte gæsterne fra Valencia sig fuldstændig på spil og chancer frem til pausen, inden Barcelona nogenlunde sikkert kontrollerede de sidste 45 minutter.

De mere end 90.000 tilskuere på Camp Nou fik sig dog et par forskrækkelser i første halvleg. Første gang da Gerard Pique efter 10 minutter begik straffespark.

Heldigvis for Barcelona skød Valencias Daniel Parejo svagt, og målmand Claudio Bravo kunne nemt kaste sig ned og fange bolden.

Valencia, som indtager fjerdepladsen i den spanske liga trykkede hårdt på, men fik ikke udnyttet de gode muligheder.

I anden halvleg var Messi tæt på, da han sendte et frispark på træværket. I overtiden fik den lille argentiner en friløber, hvor det i to omgange lykkedes ham at score til 2-0.

Inden Messis mål havde Valencias Rodrigo Moreno haft et kvalificeret forsøg fra kanten af feltet, som Claudio Bravo fik afværget med en klasseredning.

Barcelona topper Primera Division med 78 point. Real Madrid har 73 point på andenpladsen for en kamp mindre.