Barcelona haler ind på Real efter turbulent hjemmesejr

Lionel Messi var i hopla, da FC Barcelona søndag aften besejrede Valencia på Camp Nou og halede ind på Real Madrid. Foto: AP/Manu Fernandez

FC Barcelona var bagud, men kom tilbage og slog Valencia i et opgør, hvor gæsterne fik et direkte rødt kort.

FC Barcelona spillede sig søndag tættere på Real Madrid med en hjemmesejr over Valencia på 4-2.

Med sejren har Barcelona to point op til Real Madrid på førstepladsen i Primera Division. Real Madrid topper med 65 point og en kamp færre end Barcelona.

Første halvleg sprang pludselig i luften efter en halv time, hvor Eliaquim Mangala i særdeleshed kom i vælten.

Først headede den franske forsvarer Valencia foran 1-0 i det 29. minut.

Hængende i luften pandede Mangala bolden i mål efter et hjørnespark, og så gik det over stok og sten derfra, da Barcelona pludselig fik travlt.

Seks minutter senere tog Neymar et indkast.

Her fik brasilianeren sendt Luis Suarez afsted med sit kast, og angriberen udplacerede Valencia-keeper Diego Alves til 1-1.

Kort efter fik Mangala et gult kort for et frispark, men Mangala var ikke færdig med at vise sig frem.

I halvlegens sidste minut hev han Luis Suarez omkuld i straffesparksfeltet, og den handling gav direkte rødt kort og farvel og tak.

Lionel Messi spadserede hen til bolden, lagde den til rette, tog et kort tilløb og sparkede den i kassen til 2-1-føring.

Mentalt var Barcelonas spillere måske gået til pause, men i overtiden etablerede Valencia et hurtigt angreb.

Bolden endte hos Munir El Haddadi, og Valencia-spilleren, der er udlejet fra Barcelona, sendte sikkert bolden i mål og udlignede til 2-2.

Fire mål og et rødt kort på et kvarter var svært at overgå i anden halvleg.

Der skete dog lidt, og seks minutter efter pausen fik Valencia ikke afværget en standardsituation.

Bolden endte hos Messi, der efter et hurtigt fodskifte sparkede Barcelona foran 3-2.

Så kunne man forestille sig, at Barcelona ville gå amok med scoringer.

Det blev da også til flere store chancer halvlegen igennem, men der var tilbud i begge ender.

Selv om gæsterne var reduceret til ti mand, så opstod der stadig sporadisk muligheder til Valencia, men i det 89. minut lukkede André Gomes kampen med sin første scoring i Barcelona-trøjen.