Barcelona smider 3-0-føring efter katastrofal halvleg

Celta-spillere og -fans jubler efter Iago Aspas' sene udligning. Foto: Miguel Vidal/Reuters

Barcelona førte 3-0, men fik kun 3-3 hos Celta efter en sen udligning. Ansu Fati udgik med en skade.

FC Barcelona markerede lørdag ansættelsen af Xavi ved at spille 3-3 hos Celta, efter at holdet havde ført 3-0 ved pausen.

Barcelona dominerede stort i de første 45 minutter, men Celta spillede til gengæld en meget stærk anden halvleg og udlignede i seks minutters overtid ved talismanen Iago Aspas.

Der var ud over pointabet også alvorlig malurt i Barcelonas bæger, da den unge offensivspiller Ansu Fati udgik med en formodet muskelskade i slutningen af første halvleg.

Barcelona har 17 point for 12 kampe på La Ligas niendeplads. Celta har 12 point som nummer 14.

Barcelona præsenterede natten til lørdag klubbens tidligere stjernespiller Xavi Hernandez som afløser for den fyrede cheftræner Ronald Koeman.

Men den tidligere midtbanekreatør bliver først præsenteret officielt på mandag og så derfor til fra distancen, mens vikaren Sergi Barjuan fik sin foreløbig sidste kamp som chef på sidelinjen.

Herfra kunne han se sit hold folde sig flot ud i første halvleg.

Efter blot fire minutter åbnede Ansu Fati ballet efter en omstilling. Kantspilleren modtog bolden på kanten, driblede ind i feltet og tog et skarpt træk, inden han drejede bolden over i den fjerneste del af nettet.

Efter 17 minutter leverede midtbanestjernen Sergio Busquets en af sine sjældne scoringer, da han fra kanten af feltet placerede bolden yderligt efter godt Barcelona-opspil.

Celta-spillerne var ud over en tidlig chance til Iago Aspas sjældne gæster i Barcelonas ende i første halvleg, og efter 35 minutter blev hjemmeholdet igen udspillet.

Venstrebacken Jordi Alba slog bolden i feltet, hvor Memphis Depay headede 3-0-målet i nettet.

Celta åbnede til gengæld anden halvleg meget stærkt, og Aspas udnyttede efter 52 minutter en ripost og reducerede føringen til to mål.

Hjemmeholdet var som forvandlet og fik to scoringer underkendt, inden kantspilleren Nolito efter 73 minutter headede et indlæg ind bag Marc-André ter Stegen.

Celta tilspillede sig et par gode bud på en udligning, men først efter seks minutter lykkedes det. Aspas tog som så mange gange tidligere ansvaret og sparkede uimodståeligt Celta på 3-3.