Barcelona vinder og baner vejen for BSV's CL-drømme

Barcelona ordnede Wisla Plock hjemme, og dermed kan BSV med en sejr søndag avancere i Champions League.

FC Barcelona gav lørdag aften en hjælpende hånd til de danske håndboldherrer fra Bjerringbro-Silkeborg (BSV).

Det skete, da Barcelona i Gruppe A i Champions League hjemme besejrede polske Wisla Plock med 36-28.

Dermed vinder Barcelona gruppen, da Paris Saint-Germain ikke kan hente Barcelona, uanset om Mikkel Hansen klub søndag besejrer THW Kiel.

For BSV var sejren også særdeles velkommen, da den betyder, at BSV søndag i sin sidste gruppekamp selv kan afgøre sin videre skæbne i Champions League.

Her vil en BSV-sejr over bundproppen Kadetten Schaffhausen betyde, at BSV spiller sig i ottendedelsfinalen i turneringen, selv om både BSV og Wisla Plock ender på otte point i gruppen.

BSV vil så knibe sig med blandt de 16 bedste hold fra sjettepladsen i gruppen, da klubben har en bedre målscore end Wisla Plock i de to klubbers indbyrdes regnskab.

Her vandt BSV hjemme med 33-24, mens polakkerne i egen hule besejrede BSV med 28-25.

I opgøret i Barcelona var det en tæt i indledningen, da hjemmeholdet gik til pause foran 17-15.

I anden halvleg blev det dog sværere og sværere for polakkerne at følge med, og Barcelonas sejr var aldrig i fare.

Tomas Gonzalez blev Barcelonas topscorer med syv mål i opgøret, hvor Lasse Andersson scorede en enkelt gang.

Danskeren bragte Barcelona foran 2-1 i opgøret i kampens indledning, men i situationen landede han forkert på sin ene fod.

Lasse Andersson vred sig i smerte og pegede på sit venstre knæ, hvorefter han blev hjulpet fra banen og ikke kom i spil mere i opgøret.

Ifølge Ekstra Bladet lød de første meldinger fra Barcelona under kampen på en skade i et ledbånd i venstre knæ, men man afventer en egentlig diagnose.

BSV's kamp mod det schweiziske hold spilles søndag klokken 16.50.