Bayerns reservehold vinder over ligaens nummer tre

Bayern München havde til topopgøret i Bundesligaen mod nummer tre, Bayer Leverkusen, valgt at spare en del af holdets store profiler oven på onsdagens Champions League-kamp mod Arsenal.

Det betød at det 17-årige danske midtbanetalent Pierre-Emile Højbjerg sad med på bænken.

Her måtte han dog blive siddende og se på, mens holdkammeraterne hentede tre point med 2-1-sejren på udebane.

Det var svært at se, at det var et amputeret Bayern-mandskab, der var rejst til Leverkusen.

Gæsterne satte sig på spillet fra første fløjt, og Bayern var da også tæt på at komme foran i det 24. minut, da Arjen Robben afsluttede. Bastian Schweinsteiger fik rettet bolden af, men den gik lige forbi Leverkusen-målet.

Kort efter var Robben igen i centrum, da han efter en flot solotur fra egen banehalvdel sendte bolden over Leverkusens mål.

Mario Gómez var dog manden, der bragte gæsterne foran.

Xherdan Shaqiri fandt Gomez inde på midten, der efter at have spillet kispus med to forsvarsspillere kunne sende bolden forbi Bernd Leno og score sit syvende mål i denne sæson.

Selvom Bayern fortsat havde overtaget i det meste af anden halvleg, fik Leverkusen bedre tag i spillet efter pausen.

Med et kvarter tilbage kunne Simon Rolfes udligne til 1-1 efter et hjørnespark, hvor Bayerns forsvar gav alt for meget plads til midtbanespilleren.

Efter udligningen blev det til flere gode chancer til hjemmeholdet, men kort før tid var det alligevel Bayern, der fik det afgørende mål.

På et frispark fra Bastian Schweinsteiger ramte bolden Leverkusens Philipp Wollscheid på vej mod målet, hvorefter den passerede Leno i Leverkusen-målet.

Med sejren ligger Bayern München fortsat 20 point foran Dortmund på andenpladsen.