Bendtner tæt på at blive matchvinder

Søndagen bød på personlig optur for Nicklas Bendtner, som scorede for Sunderland i 1-1-udekampen mod Newcastle i Premier League.

Den danske angriber var endda få minutter fra at blive matchvinder i det nordøst-engelske derby, men indskiftede Shola Ameobi udlignede til 1-1 i overtiden.

Bendtner scorede 1-0-målet midtvejs i første halvleg, da han var sikkerheden selv på et straffespark.

Målet var Bendtners fjerde i sæsonen for Sunderland, hvor han er på en lejeaftale fra Arsenal.

Foruden sit mål leverede Bendtner, der ikke spillede sin bedste landskamp i midtugen mod Rusland, en fin arbejdsindsats, og det kunne være blevet til yderligere et mål, hvis ikke Newcastle-keeper Tim Krul havde reddet et godt forsøg fra danskeren.

Bendtner blev skiftet ud med lidt under 20 minutter tilbage af opgøret og erstattet af Fraizer Campbell, der netop har fået landsholdsdebut for England.

I en til tider hårdt spillet derby-kamp var det ikke overraskende, at der faldt et rødt kort. Bendtners angrebsmakker Stéphane Sessegnon blev vist ud efter omkring en time for at have slået Newcastle-spilleren Cheick Tioté.

Med små 10 minutter igen fik Newcastle-topscorer Demba Ba chancen for at udligne på et straffespark, men han fejlede. Det var ikke angriberens dag. Kort før pausen sendte han et hovedstød på overliggeren.

En anden dansk angriber, Peter Løvenkrands, blev sendt på banen i slutfasen i en stor Newcastle-offensiv, og den gav altså pote kort tid efter takket være Ameobi.

Med det ene point har Newcastle fem point op til Arsenal, der er placeret som nummer fire, hvilket giver adgang til Champions League-kvalifikationen.

Sunderland er fortsat placeret i midterfeltet.