Annonce
Sport

Bjørnene er klar til at tæmme FCK

Mathias Gehrt har før spillet mod FC København, men det ligger efterhånden nogle år tilbage, så han glæder sig helt enormt til aftenens pokalbrag i Lollands Bank Park. Foto: Anders Knudsen

Tæt på udsolgt til pokalbrag i Lollands Bank Park.

NYKØBING Der er lagt op til fodboldfest i aften, når de 13-dobbelte danske mestre fra FC København gæster Lollands Bank Park til kamp i tredje runde af Landspokalturneringen.

Op mod 5.000 tilskuere ventes der til opgøret. Så mange har der ikke været samlet til fodbold i Nykøbing, siden Brøndby var på besøg i 2004, hvor knap 6.400 mennesker var på plads til pokalkvartfinalen, som Brøndby vandt 2-0.

Derfor er det også en oplevelse lidt udover det sædvanlige for de lokale fodbolddrenge, og cheftræner Claus Jensen, der selv var med på banen for 26 år siden, da Nykøbing F. Alliancen var meget tæt på at sende FC København ud af turneringen foran 5.460 tilskuere, glæder sig som en lille dreng til kampen.

- Det er en drømmelodrækning, og pokalkampene lever jo deres helt eget liv. Det er jo en stor kamp og ikke bare en kamp som alle andre. Jeg kan godt love, at vi vil gøre alt, hvad vi kan for at skabe en mindeværdig kamp foran et fyldt stadion, lyder det forventningsfuldt fra Claus Jensen, der selvfølgelig har en tro på, at det kan lykkes at slå FC København ud af pokalturneringen.

- Selvfølgelig er de favoritter, men det har vi ikke brugt så meget tid på. Vi skal være modige, spille vores spil og vise hvad vi står for, og så går vi selvfølgelig efter at vinde, lyder det fra Claus Jensen, der ikke er bange for, at spillerne vil være alt for forkrampede og duperede i forhold til at kulissen og at modstanderen er anderledes end normalt.

- Det er god gruppe, vi har med masser af rutine og spillere, der har prøvet en masse, så det er jeg ikke nervøs for.

Han har roteret flittigt i startopstillingen, når det har gjaldt de to hidtidige pokalkampe i denne sæson mod B.1908 (4-1) og B.93 (1-0), men mod FC København bliver der næppe de store udskiftninger i forhold til den seneste kamp i søndags i 1. division, hvor NFC kørte Jammerbugt ud af banen i anden halvleg og vandt 4-1.

Anfører Lars Pleidrup, der også var med i pokalkvartfinalen mod Brøndby i 2004, har stadig karantæne i 1. division efter sit røde kort mod Fremad Amager, men det gælder ikke i pokalturneringen, hvorfor han med stor sandsynlighed træder ind på venstre back i stedet for Mathias Johannsen.

Men som altid er Claus Jensen ordknap, når snakken falder op startopstillingen.

I spillertruppen har man snakket meget om kampen, selvom fokus har været på 1. division, siden lodtrækningen blev kendt, men nu kan man endelig fokusere 100 procent på mødet med FC København, siger midtbanespiller og viceanfører Mathias Gehrt.

- Det bliver en superfed kamp, som vi alle sammen har glædet os til, og vi glæder os til at se så mange fans på stadion. Så håber vi, at vi kan byde dem op til dans.

Kan I så det?

- Ja, det kan vi. Vi har masser selvtillid og spiller godt. Selvfølgelig har de en masse kvalitet og er et rigtigt dygtigt hold. Det kan vi ikke komme udenom, men vi må gøre det, vi kan og spille på vores kvalitet og håbe på, at det bliver en lige kamp, der falder ud til vores fordel, lyder det fra Mathias Gehrt, der ikke tror på, at FCK kommer til Nykøbing og undervurderer modstanderen.

Der er kampstart kl. 18:00 i Lollands Bank Park.

  • Mathias Gehrt har før spillet mod FC København, men det ligger efterhånden nogle år tilbage, så han glæder sig helt enormt til aftenens pokalbrag i Lollands Bank Park. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Forurening forsinker eftertragtet boligbyggeri

112

Politiet efterlyser vidner til endnu en brand

112

Smadrede rude og blev kørt direkte i fængsel

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Stoppet af politiet: Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

112

Meldte sig selv efter knivstikkeri: Nu er der nyt fra politiet

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Annonce
Annonce
Lolland

Skimmelsvamp sender 180 væk: De er begejstrede over løsning

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission

Lokal nyt

Glad formand: - Det er noget, jeg virkelig har kæmpet for i mange år