Braithwaite udgår med smerter i smal Barcelona-sejr

Martin Braithwaite forlod kampen mod Getafe efter at have modtaget behandling på banen. Foto: Lluis Gene/Ritzau Scanpix

Memphis Depay blev matchvinder for FC Barcelona, der besejrede Getafe. Martin Braithwaite udgik med smerter.

Getafe gav kortvarigt FC Barcelona hjertebanken i søndagens La Liga-kamp på Camp Nou.

Men en smart aflevering fra hollandske Frenkie de Jong og en endnu bedre afslutning fra landsmanden Memphis Depay sørgede for, at catalonierne vandt hjemmekampen 2-1.

Syv point i tre kampe er det blevet til for Barcelona efter afskeden med superstjernen Lionel Messi.

Det rækker foreløbig til en fjerdeplads, men ingen hold har maksimumpoint.

Den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite har fået en god sæsonstart med masser af spilletid, og søndag var han igen blandt træner Ronald Koemans udvalgte til startopstillingen. Senere måtte han dog gå ufrivilligt fra banen med en skade.

I første halvleg var han frisk, og efter lidt over halvandet minut blev der sigtet efter angriberen, som dog ikke fik ram på bolden. Det gjorde Sergi Roberto til gengæld bagved, og så havde Barcelona sikret sig en tidlig føring.

Værterne dominerede for øjnene af de cirka 26.500 tilskuere, men Getafe formåede at svare igen på den tidlige lussing.

Med en flad afslutning passerede den tidligere Barcelona-spiller Sandro Ramirez målmand Marc-André ter Stegen, der vendte tilbage efter en længere skadespause.

Tyskeren var desuden involveret i første halvlegs dramatiske højdepunkt, da han blev ramt i hovedet og kortvarigt lå stille på græsset. Han kom dog tilbage på benene igen.

Det fodboldmæssige højdepunkt stod hollænderne de Jong og Depay for.

De Jong fandt Depay med en flad aflevering efter en halv time, og angriberen kvitterede for oplægget ved at sparke bolden langs jorden i det nærmeste hjørne, efter at han havde sendt en forsvarsspiller på glatis.

Med 17 minutter igen sad Braithwaite pludselig i græsset, og efter at han havde fået behandling, blev han skiftet ud.

Landstræner Kasper Hjulmand krydser formentlig fingre for, at den tidligere Esbjerg-spiller er fysisk klar til at møde ind til mandagens landsholdssamling forud for de tre forestående kampe i VM-kvalifikationen.

Søndag lød meldingen fra Barcelona, at Braithwaite havde klaget over smerter i sit ene knæ før udskiftningen.

I slutminutterne fik Barcelonas Busquets scoret, men målet blev annulleret for offside. Hjemmeholdet havde flere gode chancer for at lukke kampen til sidst, men det blev ved en smal 2-1-sejr.

Atlético Madrid kunne søndag aften lægge sig på førstepladsen med en sejr hjemme over Villarreal, men det blev en bøvlet kamp, hvor gæsterne to gange var foran.

En kostbar misforståelse i Villarreal-defensiven til sidst betød, at Aissa Mandi blev noteret for et selvmål, da han forsøgte at pande bolden tilbage til målmanden, der ikke var i position til at tage imod.

Bolden trillede ind over stregen til 2-2 og stor frustration for Villarreal-holdet. Atlético har ligesom Barcelona, Real Madrid, Sevilla, Valencia og Mallorca hentet syv point i sæsonens tre første kampe.