Brasiliansk komet sender Real Madrid tilbage i front

Vinicius Junior var den store oplevelse for Real Madrid, da hovedstadsklubben tog tre point ude mod Elche. Foto: Jose Jordan/Ritzau Scanpix

Vinicius Junior er i gang med en kanonsæson for Real Madrid, og lørdag sikrede han de tre point i Elche.

Efter det overraskende pointtab hjemme mod Osasuna i seneste kamp kom Real Madrid tilbage på vinderkurs med 2-1 ude over Elche lørdag.

Det sender holdet til tops i La Liga på en bedre målscore end Real Sociedad. Begge hold har 24 point for 11 kampe.

Real Madrid var uden topscorer Karim Benzema, men med sæsonens store komet Vinicius Junior i spillehumør var gæsterne stadig farlige offensivt.

Elche var godt med i første halvleg og skabte også sine chancer, men de fleste forsvar har haft deres hyr med at tæmme Vinicius Junior i denne sæson.

Hjemmeholdets forsvar var ingen undtagelse. Der var konstant tryk på i Elches højre forsvarsside, og det var også den 21-årige brasilianer, der stod for første halvlegs eneste scoring.

Benzema-afløseren Mariano Diaz spillede elegant bolden videre til Vinicius i fremløb. Efter et træk klappede han med venstrefoden til bolden, som gled ind ved den fjerneste stolpe.

Begge hold kom frem til et par store chancer inden pausen, men flere mål kom der ikke i de første 45 minutter.

Elche ydede flot modstand og pressede i første halvdel af anden halvleg flot på mod Carlo Ancelottis tropper.

Flere gange var udligningen under opsejling, men efter 20 minutter blev betingelserne noget sværere for det undertippede hjemmehold.

Spilleren med det Real Madrid-associerende navn Raul Guti kastede sig voldsomt ned i en tackling på Toni Kroos. Det kostede advarsel nummer to og en trist vandring mod omklædningsrummet.

Real Madrid satte sig på kampen med en spiller i overtal, og med under 20 minutter igen lignede det en reel afgørelse.

Vinicius Junior var nok en gang manden, Elche-forsvaret ikke kunne styre. Luka Modric stak smukt den lynhurtige brasilianer i dybden. Han tog et træk forbi en modstander, og chippede elegant bolden over den fremadstormende keeper.

En stor brøler af Casemiro fem minutter før tid gav indskiftede Pere Milla en friløber og en gratis reducering. En tåbelig fejl, som dog endte med kun at koste en skideballe fra målmand Thibaut Courtois.