Annonce
Sport

Bred og tidlig scouting skal optimere dansk EM-chance

Landstræner Kasper Hjulmand førte Danmark til sejr i EM-kvalifikationsgruppen trods spille- og resultatmæssige skvulp undervejs. Danmark er seedet i andet lag til EM-lodtrækningen. (Arkivfoto). Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
EM-lodtrækningen lørdag vil ikke blot give Danmarks EM-gruppe til sommer. De mulige veje længere frem vil også stå klart, og det kræver stort scoutingarbejde.

Lørdag aften trækkes der lod til næste sommers EM-slutrunde i fodbold i Tyskland. Dermed finder landstræner Kasper Hjulmand ud af, hvilke tre modstandere der skal overkommes, hvis Danmark vil nå knockoutfasen.

Med lodtrækningen kan der også sættes retning for arbejdet, der skal laves frem mod slutrunden. Og det stikker langt dybere end blot at forberede sig på de tre gruppemodstandere.

Selv om EM-semifinaler som i 2021 næppe bliver hverdag for Danmark, så rækker drømme og ambitioner længere end til blot at deltage. Og gør de det, er man nødt til at være forberedt sportsligt ud over gruppespillet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Parringen af grupperne i forhold til knockoutfasen vil også materialisere sig lørdag, så potentielle modstandere efter gruppefasen bliver kendt. Og arbejdet med dem starter også, straks alle grupper er kendt lørdag.

- Vi laver et helt detaljeret scoutingnetværk. Vores scouts begynder at forberede sig på, hvem vi kan blive parret op imod fra de andre puljer. Vi har nogle scouts, der allerede begynder at gennemgå de hold og følge dem i løbet af foråret, forklarer landstræner Kasper Hjulmand.

- Vi prøver at lave et system, hvor vi forsøger at forudse, hvad der kan komme til at ske, både hvis vi går videre som nummer et, to eller som treer. De kigger på, hvad vi kan komme op imod og laver analyser af dem, så de ligger klar inden EM. Og så følger vi op undervejs.

For Kasper Hjulmand og spillerne kommer fokus selvsagt til at være på de tre hold, som kommer op af bowlen lørdag. Det er i første instans de tre, der skal nedlægges, hvis det øvrige scoutingarbejde ikke skal gå til spilde.

Landstræneren kan dog godt holde fokus på det arbejde, mens han også stadig orienterer sig lidt mere overfladisk i de mulige scenarier og andre modstandere længere fremme.

Det handler om at prioritere tiden rigtigt. Selv om der bliver travlt og skal holdes et klart fokus på de konkrete modstandere, de få gange landsholdet er samlet i det nye år inden EM, så har Hjulmand tiden til at orientere sig bredere.

- Jeg når også at se et par kampe på alle holdene. Jeg er helt sikker på, at jeg har alle holdene inde under huden, når vi starter EM, men jeg vil selvfølgelig have fokus på de tre, vi skal møde i gruppen.

- Jeg regner med at få rapporter på alle holdene i løbet af foråret. Så kan jeg nå at få dem læst i tide, og så ligger der nogle sammensatte analyser, så jeg kan se strukturerne på holdene lidt mere sammenfattet, siger Hjulmand.

Lodtrækningen til slutrunden foretages klokken 18 lørdag.

EM spilles i Tyskland fra 14. juni til 14. juli.

/ritzau/

  • De danske fodboldlandsholds-herrer træner
    Landstræner Kasper Hjulmand førte Danmark til sejr i EM-kvalifikationsgruppen trods spille- og resultatmæssige skvulp undervejs. Danmark er seedet i andet lag til EM-lodtrækningen. (Arkivfoto). Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Forurening forsinker eftertragtet boligbyggeri

112

Politiet efterlyser vidner til endnu en brand

112

Smadrede rude og blev kørt direkte i fængsel

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Stoppet af politiet: Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

112

Meldte sig selv efter knivstikkeri: Nu er der nyt fra politiet

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Annonce
Annonce
Lolland

Skimmelsvamp sender 180 væk: De er begejstrede over løsning

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission

Lokal nyt

Glad formand: - Det er noget, jeg virkelig har kæmpet for i mange år