Brightons drømmemål slutter Manchester Citys sejrsstime

Julio Enciso fejrede sit drømmemål med en selvtilfreds positur. Foto: Toby Melville/Reuters
Julio Enciso lavede en fantastisk udligning, da Brighton og Manchester City spillede 1-1 i Premier League.

Efter 12 Premier League-sejre i træk måtte den engelske fodboldmester, Manchester City, onsdag nøjes med et enkelt point i udekampen mod Brighton. Og det ene point kan City-manager Pep Guardiola ikke være helt utilfreds med.

Brighton havde chancer til mere og fik - helt korrekt - to mål annulleret undervejs i opgøret, der endte 1-1.

Julio Encisos udligning må betragtes som en kandidat til årets mål i Premier League.

Det ene point sørgede også for, at Brighton inden sidste spillerunde er sikker på en plads i Europa League-gruppespillet i næste sæson. Det var dog en formalitet, som kun helt usandsynlige resultater kunne forhindre.

Midtvejs i første halvleg bragte Phil Foden gæsterne på 1-0, da han udnyttede et oplæg fra målkongen Erling Haaland.

Kaoru Mitmoa troede, han havde udlignet efter en halv time, men han brugte begge arme til at score, så målet blev annulleret.

19-årige Julio Encisos mål i det 38. minut fik til gengæld lov til at stå på måltavlen - og formentlig også i Brighton-fansenes bevidsthed mange år fremover.

Paraguayaneren modtog bolden midt på Manchester Citys banehalvdel, tog et træk og kanonerede bolden utageligt op i målhjørnet.

Inden pausen nåede Danny Welbeck også at sparke bolden i mål, men angriberen var offside.

I vanlig stil forsøgte begge hold at kombinere sig ud af modstandernes pres og spille offensiv fodbold, men kampen bar også præg af, at ingen af holdene havde alverden på spil.

I slutfasen headede Erling Haaland bolden i mål, men efter at have genset situationen på en skærm, dømte dommeren frispark på nordmanden.