Brillante mål skyder Liverpool til sejr i lokalopgør

Sadio Man huggede bolden tørt ind til 1-0. Foto: AP/Peter Byrne (Ritzau Foto)

Tre flotte mål sikrede Liverpool-sejr, og dermed har Everton fortsat ikke vundet på Anfield i dette årtusind.

Evertons Liverpool-kompleks i kampen om Merseyside fortsætter. Lørdag sejrede Liverpool 3-1 på Anfield, hvilket holdt liv i flere fornemme Liverpool-stimer.

Everton har stadig ikke vundet på Anfield siden 1999, og Liverpool er nu ubesejret i de seneste 14 indbyrdes opgør medregnet FA Cup-semifinalen i 2012.

Spillemæssigt var Liverpool også sin modstander overlegen denne lørdag, hvor de rødblusede Jürgen Klopp-tropper kom til sejren på tre flotte scoringer.

De sendte Liverpool op på en aktuel tredjeplads i Premier League med 59 point for 30 kampe. Everton ligger nummer syv med 50 point.

Lokalopgøret blev braget i gang med manér med en drømmescoring allerede efter otte minutter.

Sadio Mané modtog bolden på midt på banen og brugte Roberto Firmino som bande, inden han løb på tværs af Everton-forsvaret over 30 meter og sparkede Liverpools føring klinisk ind ved stolpen.

Liverpool sad mestendels på kampen, og der skulle en dødbold til at hjælpe Everton tilbage i det 29. minut.

Ved et hjørnespark lod Liverpools opdækning meget tilbage at ønske. Everton-spillerne nærmest stod i kø for at sparke udligningen ind i det lille felt. Matthew Pennington fik æren.

Bare to minutter senere var Liverpool dog igen foran. På et mål om muligt smukkere end det første.

Philippe Coutinho løb solo fra midten, afdriblede et par modstandere undervejs, før han fra en position inde i feltet skruede bolden ind i fjerneste målhjørne til 2-1.

Coutinho havde også aktier i 3-1-målet efter en time.

Et Everton-boldtab midt på banen førte til, at brasilianeren kunne finde netop indskiftede Divock Origi, der fra kanten af feltet sparkede bolden ind.

Lidt malurt dryppede dog ned i Liverpool-bægeret, da holdets topscorer, Sadio Mané, måtte lade sig udskifte med noget, der kunne ligne en alvorlig skade.

I den afsluttende del havde Everton sporadiske muligheder til at reducere, men Ronald Koemans hold formåede ikke at bringe spændingen tilbage for alvor.