Brøndby besejrer FCK efter målfest i intenst derby

To straffespark, et rødt kort og flotte mål gav tilskuerne på et udsolgt Brøndby Stadion det, de kom efter, da FC København og Brøndby tørnede sammen i det klassiske derby.

For det traditionsrige opgør mellem FCK og Brøndby endte 3-2 til hjemmeholdet og levede op til forventningerne om et intenst drama, hvor både tilskuere og spillere på banen gav den en ordentlig skalle.

Det udmøntede sig i drabelige dueller og benhårde nærkampe mellem spillerne på banen, der konstant kæmpede om bolden og holdt tempoet i en målrig forestilling.

Med den tredje ligasejr i træk kom Brøndby over nedrykningsstregen, mens FCK-træner Ståle Solbakken indkasserede sit første nederlag siden comebacket til klubben.

Samtidig fik FCK, der var bagud 0-3 undervejs, en skidt optakt til næste uges Champions League-udekamp mod Real Madrid.

Både FCK og holdet fra Vestegnen virkede en smule nervøse i starten og havde svært ved at finde medspillernes fødder.

Men efter 24 minutter, hvor kampen bølgede fra side til side, blev der slået hul på bylden, da københavnernes Thomas Delaney fældede Brøndbys nyindkøbte Alexander Szymanowski.

Argentineren var dog ikke mere rystet end, at han sikkert kunne sende bolden i netmaskerne bag Johan Wiland fra nimeterpletten til en 1-0-føring.

Spillerne blev under hele kampen holdt til ilden af et tændt publikum, som skrålede slagsange mod hinanden og ikke lod nogen glemme vigtigheden af det klassiske derby.

Straffesparket lod også til at sprøjte ekstra kampgejst ind i begge hold, og få minutter før pausefløjtet erobrede Brøndbys Riza Durmisi med fightervilje bolden fra et lidt passivt FCK-forsvar uden for feltet.

Til Durmisis ærgrelse kunne han dog se Wiland få fingerspidserne på bolden til et hjørnespark, som Alexander Szymanowski på fremragende vis omsatte til endnu et mål og en to-målspauseføring til hjemmeholdet.

Hverken hjemmeholdets Simon Makienok eller løvernes Fanendo Adi gjorde sig bemærket i første halvleg. Det ændrede Makienok dog på med en hurtig scoring få minutter efter, at anden halvleg blev fløjtet i gang.

Herefter hankede FCK-spillerne op i sig selv og pyntede på stillingen med først et straffespark sat sikkert ind af Adi og senere et lob fra indskiftede Youssef Toutouhs fod, som fangede Lukas Hradecky på mellemhånd.

Dramaet sluttede ikke her, men blev tværtimod efterfulgt af et direkte rødt kort til Pierre Bengtsson, da han nedlagde Kenneth Zohore, der havde fået en friløber midt på banen.

Kampens sidste minutter sendte Wiland på flere svære opgaver, som han dog tacklede med bravur og holdt målskansen.

Til Brøndbyfansenes udelte begejstring fik FCK ikke samlet sig til endnu et mål, så opgøret sluttede 3-2, og med sejren over FC København kan Brøndby bryste sig af at have hevet ni point hjem de seneste tre kampe i Superligaen.

FCK ryger under nedrykningsstregen, hvis OB søndag tager point hjemme mod topholdet FC Midtjylland.