Brøndby bremser forårets hold på ren fight

I en vigtig superligakamp om medaljeplaceringerne vandt Brøndby søndag aften 1-0 på hjemmebane over Esbjerg, som indkasserede klubbens første liganederlag i 2014.

Det var en underlig sejr for Brøndby. Værterne var for det meste presset i bund, spillede især de første 45 minutter som alt andet end et tophold, men kunne alligevel gå til pause foran 1-0 på Andrew Hjulsagers fine scoring.

Med lidt over 10 minutter tilbage af opgøret blev Brøndby-keeper Lucas Hradecky dagens helt, da han reddede et straffespark fra Peter Ankersen.

Brøndby-træner Thomas Frank kunne næsten ikke sidde ned i første halvleg. Han stod oftest ved sidelinjen. Nidstirrede sine spillere, hvorefter han råbte og gestikulerede - tydeligvis utilfreds med spil og attitude.

Hjemmeholdets spillere virkede slet ikke oppe i det rette gear til en ellers vigtig kamp, og det var meget symptomatisk for det hele, at Brøndby-tilhængerne mest kunne juble, når Martin Albrechtsen satte en god glidende tackling ind mod en Esbjerg-spiller.

Brøndbys spil var sløjt, fejlafleveringer var der mange af, og der var ikke anledning til megen jubel - altså indtil Hjulsager ud af det blå fik bragt værterne foran 1-0 kort før pausen.

Det skete i øvrigt efter en flot et-to-kombination med Simon Makienok, som i Brøndbys angreb havde svære arbejdsbetingelser med ringe hjælp fra medspillerne.

Esbjerg sad ellers totalt på kampen. Desværre for gæsterne måtte de undvære angriberen Martin Pusic, som siden sin ankomst i vinterpausen har været et aktiv for Esbjergs offensiv. Han sad over med en lægskade.

Chancerne havde Esbjerg, men i afslutningsøjeblikkene manglede det sidste. Jakob Ankersen og Hans Henrik Andreasen kunne have bragt udeholdet foran inden Brøndbys 1-0-scoring.

Det skete ikke, og så skete det, som så ofte sker i fodbold, at det bedst spillende hold kommer bagud. Det handler om at score mål, og på den front var Brøndby skarp.

Efter pausen forbedrede Brøndby sig. Alt andet havde også været en fornærmelse. Alexander Szymanowski burde have bragt Brøndby foran 2-0 ved flere lejligheder, men argentinerens venstreben skuffede.

Det hele endte altså med at blive en begivenhedsrig og sportslig god ude for Brøndby.

Foruden søndagens sejr var der også storaktionær Jan Bech Andersens fyring af hele klubbens bestyrelse tidligere på ugen.

Trods sejren skal Brøndby til næste spillerunde forbedrer en del spillemæssigt, når turen går til Aalborg, hvor førerholdet fra AaB venter. Nordjyderne har syv point ned til Brøndby på fjerdepladsen.

Esbjerg er som femmer både seks point efter Brøndby og rækkens nummer tre fra FC København.