Brøndby erobrer førsteplads med sen derbysejr over FCK

Brøndby IF fik vendt opgøret på hovedet, da holdet med en sen scoring nedlagde FC København med 2-1 i Parken. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Brøndby fører nu Superligaen med en 2-1-sejr over FCK, men kan blive overhalet af FCM senere mandag.

Et helt udsolgt Parken dannede flotte rammer om Brøndbys sejr på 2-1 ude over FC København i den første spillerunde af Superligaens mesterskabsspil.

FCK var ellers på sejrskurs med en føring, men en effektiv slutfase med to scoringer sørgede for fuldt pointudbytte til gæsterne fra Brøndby. Det afgørende mål kom efter 93 minutter, hvor Brøndbys Sean Klaiber bragede 2-1-målet ind bagest i feltet.

I store dele af kampen var Brøndby mest på bolden, men gæsterne havde svært ved at skære sig igennem FCK-organisationen og finde kreative profiler som Nicolai Vallys og Yuito Suzuki.

Omvendt stod FCK solidt i egne rækker og var det farligste hold med et meget direkte spil, men det var ikke nok til at slå Brøndby.

Med derbysejren hopper Brøndby op på Superligaens førsteplads med 50 point, mens FCK er nummer tre med 45 point. FC Midtjylland kan dog overhale Brøndby i front, hvis midtjyderne senere mandag får tre point mod FC Nordsjælland.

Ikke mere end et par minutter var der spillet af opgøret, før kampen blev afbrudt i et helt kvarter grundet en tæt tåge i Parken efter en ordentlig omgang pyroteknik fra Brøndbys fans.

Da første halvleg langt om længe kunne fortsætte, var det specielt gæsterne fra Brøndby, der havde størst kvalitet på bolden. Udeholdet havde bolden mest, og det tvang FCK tilbage i egne rækker i længere passager dog uden nævneværdige chancer til de to hold.

FCK arbejdede sig ind i opgøret, og efter 42 minutter bankede FCK-højrebacken Peter Ankersen et føringsmål ind. Ankersen fik bolden i højre side af Brøndby-feltet, og han bragte værterne i front med en flad afslutning i det lange hjørne.

Brøndby havde kort før pause alle muligheder for at udligne, men de to offensivspillere Yuito Suzuki og Nicolai Vallys misbrugte en stor dobbeltchance tæt under mål efter et hjørnespark. Det sørgede for en 1-0-pauseføring til FCK.

Hjemmeholdet kom buldrende ud til anden halvleg, og FCK fik trykket Brøndby helt ned. Det kastede en stor chance til kantspilleren Elias Achouri af sig, men stolpen reddede Brøndby.

I stedet faldt udligningen med 20 minutter tilbage. Brøndbys indskiftede Mathias Kvistgaarden sprintede i dybden, tog et par driblinger ind i banen og bankede en flot scoring op i det lange hjørne til 1-1.

Opgøret blev vendt helt på hovedet efter 93 minutter, hvor Brøndby sikrede alle tre point. En flot aflevering endte for fødderne af backen Sean Klaiber, og han flugtede 2-1-målet og dermed sejren ind for Brøndby.

• Superliga: FC København - Brøndby IF