Brøndby-midtbane slog til mod Sønderjyske

Mikael Nilsson og Daniel Wass lavede målene for Brøndby, der slog Sønderjyske med 2-0.

Brøndby fik forårets første sejr, da holdet søndag på hjemmebane spillede sig op på Superligaens andenplads ved at slå Sønderjyske med 2-0.

Mikael Nilsson bragte Brøndby foran umiddelbart efter pausen, da den svenske midtbanespiller bankede bolden i mål på et flot kontraangreb. I overtiden øgede Daniel Wass til 2-0.

Med scoringerne fjernede Nilsson og Wass for en stund fokus fra et voksende Brøndby-problem, nemlig at holdets angribere ikke kan score.

Frontduoen Nicolai Agger og Ousman Jallow havde ellers masser af muligheder for at sende Sønderjyske hjem til Haderslev med en slem snitter. Men ligesom det var tilfældet i forårspremieren, hvor Brøndby spillede 1-1 mod Lyngby, så blev alt brændt.

Allerede efter tre minutter fik Jallow en stor chance, som blev reddet til hjørne. Og sådan fortsatte det i en uendelighed for både Jallow og Agger.

Agger skal dog roses for sit arbejde i marken, og det var da også ham, der med et ryk til baglinjen lagde op til Mikael Nilssons scoring. Senere havde Jallow en assist ved Wass' scoring.

Sønderjyske var kommet til den storkøbenhavnske vestegn for at pakke sig og måske afgøre kampen på kontrachancer.

Det lykkedes også flere gange at fange hjemmeholdet i ubalance. Især de gange, hvor Brøndby-spillerne havde dumme boldtab, blev det farligt.

Efter en halv time fik Kenneth Fabricius en friløber efter en af mange Mike Jensen-fejl, men han endte med at brænde det store tilbud. Da Brøndby var kommet foran, satsede sønderjyderne lidt mere, og med lidt held kunne holdet have taget en ellers retfærdig sejr væk fra Brøndby.

Sønderjyske har 25 point midt i tabellen, mens Brøndby foreløbig indtager andenpladsen med 34 point. OB kan dog overhale Brøndby med en sejr mandag over Lyngby.