Brøndby scorer hattrick på udebane med sejr over OB

To hurtige mål i Odense mod OB banede vejen for endnu en Brøndby-sejr på udebane i Alka Superligaen.

Det er ikke længe siden, at Brøndby var en kandidat til titlen som det dårligste udehold i Alka Superligaen.

Sådan er det ikke længere, og efter søndagens 2-0-sejr ude over OB har cheftræner Thomas Franks hold vundet de seneste tre kampe på fremmed græs.

Brøndby fik en fremragende begyndelse på kampen i Odense, og inden kampuret havde rundet det første kvarter, førte gæsterne 2-0.

Efter 10 minutter scorede Riza Durmisi med et skud, der blev rettet af, og to minutter senere lagde samme Durmisi præcist bolden hen til Ferhan Hasani, der sikkert udplacerede Mads Toppel i OB's mål.

Senere i første halvleg sendte OB-angriberen Emil Larsen bolden i mål, men scoringen blev korrekt underkendt.

I pausen måtte Brøndby lade landsholdsanfører Daniel Agger udskifte med det, som Thomas Frank kaldte "nogle småting".

Daniel Agger blev i midterforsvaret afløst af Martin Albrechtsen, som efter få minutter på banen var tæt på at blive oplægger til en scoring.

Den 35-årige veteran steg til vejrs og headede bolden videre til Ferhan Hasani, der headede bolden ind mod målstregen.

Her dukkede OB's Martin Spelmann op og fik akrobatisk pareret afslutningen inde omkring målstregen. Det var umuligt at se med det blotte øje, om bolden passerede målstregen eller ej.

OB oppede sig i anden halvleg, men holdet formåede ikke at score.

I overtiden blev Brøndby-angriberen Teemu Pukki spillet fri og var alene igennem, men den finske spillers afslutning blev pareret af Mads Toppel.

Sejren er Brøndbys femte i de seneste syv kampe, hvor holdet kun har indkasseret et mål. Resultatet sender holdet i udbrud i kampen om bronze med 44 point for 27 kampe.

Randers FC har 41 point for en kamp færre inden mandagens svære udekamp mod FC Midtjyllands tophold.