Brøndby-talent fik ram på FCM-defensiv

Brøndbys 19-årige talent Jens Stryger Larsen blev matchvinder, da FCM blev sendt hjem med et nederlag på 0-1. Det var FCM's første indkasserede mål i tre kampe.

Der var ikke gået mål ind på FC Midtjylland i de to første Superliga-kampe, som begge var vundet. Men Brøndby fik ram på den stærke midtjyske defensiv en enkelt gang i søndagens sene Superliga-opgør, og det var nok til at sejre 1-0 på Brøndby Stadion. Stortalentet Jens Stryger Larsen blev matchvinder med kampens enlige scoring.

Kampen var i første halvleg præget af mange fysisk hårde nærkampe midt på banen, hvor udeholdet havde valgt at stille op med tre centrale midtbanespillere. Midtjyderne var helt tydeligt kommet efter det ene point, men missionen lykkedes ikke for FCM.

Brøndby kom foran efter lidt over en halv time. Alexander Farnerud sendte en i første omgang ufarlig aflevering på tværs, men da FC Midtjyllands venstre back Jesper Juelsgaard stod stille som en saltstøtte, var det ingen sag for Jens Stryger Larsen at komme forrest til bolden og sende den i kassen.

Jens Stryger Larsen må i øvrigt siges at være godt på vej til at få sit gennembrud i Brøndby-trøjen. Den 19-årige offensivspiller, som også scorede i sidste weekends Brøndby-sejr ude over AaB, viste flere gange sin hurtighed, fine teknik og målfarlighed.

FC Midtjylland forsøgte at presse Brøndby længere fremme på banen i anden halvleg for at fremtvinge en udligning. Men savnet af den skadede FCM-angriber Frank Kristensen betød, at der ofte manglede en spiller i boksen de sjældne gange, FCM formåede at slå bolden ind over. Ken Ilsø var forreste spydspids, men han placerede sig ofte på den i forvejen overbefolkede midtbane.

Brøndbys angriber Alexander Farnerud havde flere store chancer for at lukke kampen i anden halvleg, men svenskeren brændte dem.

I stedet pressede midtjyderne mere og mere på, og indskiftningen af den 19-årige nigerianske angriber Sylvester Igboun gav lidt mere tyngde i angrebet.

Brøndby kravler med sejren op på siden af FCM i Superligaen på en delt andenplads, et point efter topholdet FC København.