Chelsea slutter turbulent dag med sejr over Norwich

Andreas Christensen forsøger forgæves at heade bolden i mål. Danskeren meldes tæt på et sommerskifte til FC Barcelona. Foto: Glyn Kirk/Ritzau Scanpix

Mod Premier Leagues bundprop, Norwich, tog Chelsea en sejr på 3-1 efter en udfordrende dag i klubben.

På en dag, der for Chelsea havde handlet om meget andet end spillet på banen, tog London-klubben torsdag aften endnu en sejr i Premier League.

På udebane mod Norwich blev det til en 3-1-sejr for Chelsea, hvis ejer, russiske Roman Abramovic, torsdag formiddag blev pålagt strenge sanktioner af den britiske regering som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Abramovichs værdier er blevet indefrosset, og det betyder blandt andet, at hans planlagte salg af Chelsea er blevet sat på pause. Klubben har dog fået en særlig licens til at fortsætte sine aktiviteter og kan altså spille sine kampe.

Trods de turbulente tilstande uden for kridtstregerne kunne Chelsea-spillerne holde fokus nok til at besejre bundproppen Norwich, som nu er oppe på 16 ligakampe i træk uden sejr.

Andreas Christensen var i startopstillingen trods de tiltagende mediehistorier om, at han er tæt på at sætte sin underskrift på en kontrakt i FC Barcelona.

Tidligere i sæsonen var danskeren forvist til bænken, da kontraktforhandlingerne mellem Christensens lejr og Chelsea angiveligt var gået i stå.

Nu lader det altså til, at de to parter skilles til sommer, men Chelsea-træner Thomas Tuchel havde altså alligevel fundet plads til danskeren mod Norwich.

Til at starte med havde Christensen og hans kolleger i forsvaret ikke meget at se til. I hvert fald ikke i egen ende. Til gengæld slog Chelsea-forsvareren Trevoh Chalobah til foran Norwichs mål, da han allerede efter to et halvt minut headede et hjørnespark i kassen.

Mason Mount sendte bolden ind i feltet, og cirka ti minutter senere gjorde han det selv til 2-0.

Det så ud til at ende med en ydmygelse af Norwich, men hjemmeholdet hankede op i sig selv. Langsomt kom Norwich bedre med, men det var først et godt stykke inde i anden halvleg, at der for alvor opstod spænding.

Her fik Norwich et straffespark, som Teemu Pukki sendte i mål til 1-2. Hjemmeholdet lugtede nu blod, men i den ordinære spilletids sidste minut lukkede Kai Havertz kampen, da han fra en position i feltet bankede bolden op i hjørnet.