Chelsea tager fusen på City og udbygger føring

Chelseas Diego Costa (med blå trøje) scorede i topkampen mod Manchester City. Foto: AP/Rui Vieira

Diego Costa indtog en hovedrolle, da Chelsea vandt topkampen mod Manchester City, der ellers dominerede.

Fodboldklubben Chelsea udbyggede lørdag føringen i Premier League.

Det skete, da London-klubben vandt 3-1 i den meget svære udekamp mod Manchester City, der ligger nummer tre.

Manager Josep Guardiolas hjemmehold var ellers klart dominerende i kampens første time, men anført af ligatopscorer Diego Costa fik Chelsea vendt kampen i den sidste halve time.

Kort før tid fik hjemmeholdet to spillere smidt ud efter ballade.

Chelsea-manager Antonio Conte har nu set sit hold vinde de seneste otte ligakampe, mens Manchester City for første gang tabte på hjemmebane i Premier League i denne sæson.

Ikke meget tydede ellers på en Chelsea-triumf efter de første 45 minutter.

Tværtimod var gæsterne en smule heldige med at være 11 spillere på banen, efter at forsvareren David Luiz tørnede ind i City-angriberen Sergio Agüero, der var i frit løb mod mål.

Dommer Anthony Taylors fløjte forblev imidlertid tavs.

Kort før pausen kom City foran 1-0, da Gary Cahill lavede selvmål efter Jesus Navas' indlæg fra højre side.

Manchester City havde flere gode muligheder for at udbygge føringen i det første kvarter af anden halvleg.

Den største chance tilfaldt den tidligere Chelsea-spiller Kevin De Bruyne, som få meter fra mål bankede bolden på overliggeren efter et indlæg.

Der var på det tidspunkt spillet cirka 57 minutter, og hjemmeholdets dominans var tydelig. Alligevel fik Chelsea udlignet få minutter senere.

Cesc Fabregas, der fik comeback efter en skade, sendte bolden frem til Diego Costa.

Den spanske angriber satte sig fysisk igennem i duellen mod City-forsvareren Nicolás Otamendi og udlignede til 1-1 med sit 11. ligamål i sæsonen.

Cirka ti minutter senere slog gæsterne til igen.

Optakten var en stor chance til Manchester City, der resulterede i en hurtig og effektiv Chelsea-kontra.

Diego Costa spillede bolden frem til indskiftede Willian, der med et fladt skud udplacerede City-målmand Claudio Bravo og scorede til 2-1.

Kort før tid løb Eden Hazard fra hjemmeholdets forsvar og scorede til 3-1.

Kampen sluttede med ballade og to direkte røde kort, da en frustreret Sergio Agüero først satte en hæmningsløs tackling ind på David Luiz.

Agüero røg ud, og det samme gjorde Citys Fernandinho, der skubbede voldsomt til Cesc Fabregas.

Chelsea fører Premier League med 34 point for 14 kampe.

Manchester City har 30 point på tredjepladsen for samme antal kampe, mens Liverpool er nummer to med 30 point for 13 kampe.