City giver Leeds stryg og er i kvartfinalen

Manchester City er blandt de sidste otte hold i FA Cuppen, efter at holdet søndag eftermiddag besejrede Leeds United 4-0 i en kamp, der aldrig blev spændende.

De forsvarende engelske mestre skulle ikke anstrenge sig synderligt for at hente den forventede hjemmesejr, og kampen viste først og fremmest, at den gamle storklub Leeds har meget arbejde foran sig, hvis den skal tilbage blandt de bedste i landet.

City-manager Roberto Mancini havde på forhånd udtrykt stor respekt for modstanderne og særligt hans erfarne kollega på Leeds-bænken, Neil Warnock, men det viste sig hurtigt, at italieneren ikke havde den fjerneste grund til at være nervøs.

For Warnock havde ingen taktiske narrestreger i ærmet, og Leeds-mandskabet havde slet ikke kvalitet nok til at udgøre en trussel mod City, der stillede op i en stærk udgave.

Kvikt kombinationsspil af det offensive trekløver David Silva, Carlos Tévez og Sergio Agüero gjorde Leeds' tunge centerforsvar rundtossede, og så kunne Yaya Touré bringe hjemmeholdet i front allerede efter seks minutters spil.

Den føring var fordoblet, inden der var gået et kvarter, for Agüero udnyttede et straffespark, som dommer Mark Clattenburg mente, at Leeds-forsvareren Tom Lees begik, da han var manden bag et mikroskopisk riv i Agüeros trøje.

Det var en udvikling, som ikke kunne komme bag på nogen, men gæsterne hjalp nu selv til ved at stille op i en åben og offensiv formation som gav masser af plads til et velspillende Manchester City-hold.

Specielt Agüero havde en fin eftermiddag. Kort efter pausen var han hovedarkitekten bag landsmanden Carlos Tévez' mål til 3-0, og han lavede selv kampens fjerde scoring, da han udnyttede en lang aflevering.

Det var lige nemt nok for mestrene i en kamp, hvor man ikke mærkede meget til FA Cup-atmosfære og som reelt var afgjort efter 15 minutters spil.