City udspiller United i ensidigt Manchester-derby

Presset på Ole Gunnar Solskjær er næppe blevet mindre efter Manchester Uniteds nederlag til Manchester City lørdag. Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix

Manchester United var milevidt fra Manchester City, da de lyseblå lørdag vandt 2-0 på Old Trafford.

Manchester Uniteds haltende kurs fortsatte lørdag eftermiddag, da holdet hjemme tabte 0-2 til lokalrivalerne Manchester City.

City dominerede stort på alle parametre i første halvleg, og foran med 2-0 gennemførte de lyseblå anden halvleg lidt mere på cruise control.

Uniteds pressede norske manager, Ole Gunnar Solskjær, forsøgte sig med et formationsskifte i pausen, men holdet fik aldrig truet udeholdet. Dertil var klasseforskellen for stor.

City rykker med sejren op på en foreløbig andenplads med 23 point, mens United er femmer med 17 point. Begge har spillet 11 kampe.

City lagde et tungt tryk på United fra første fløjt, og hjemmeholdets vaklende bolværk holdt blot syv minutter.

United fik ikke clearet ordentligt efter en stor chance, og så slog venstrebacken João Cancelo upresset et indlæg ind mod det lille felt. Her kastede United-stopper Eric Bailly sig for at blokere. Men desværre for ham strøg bolden i nettet.

Cristiano Ronaldo bød ind med et hug lige på City-keeper Ederson, men langt det meste foregik i den anden ende, hvor David de Gea kæmpede bravt og leverede flere store redninger.

I første halvlegs sidste ordinære minut blev det dog 0-2 efter en mindre god aktion af den spanske målmand.

Cancelo slog et indadskruet indlæg mod bageste område, og det fik lov at passere til kreatøren Bernardo Silva. Han satte foden på, og selv om afslutningen var forholdsvis blød, fik bolden alligevel lov at snige sig mellem David de Gea og stolpen.

Kampbilledet forblev uændret i anden halvleg. City dominerede med masser af boldbesiddelse, og der gik i perioder lang tid mellem Uniteds berøringer.

Hjemmeholdet var kun i meget korte glimt aktuelle foran Citys mål, men det blev aldrig noget, der mindede om et pres.

City spillede sig til gengæld frem til en håndfuld chancer i de sidste 45 minutter og havde også en appel for straffespark, der virkede meget reel, men det forblev ved nådige 2-0.

Manchester City kom foran efter syv minutter og var i fuld kontrol med kampen, da holdet lørdag slog lokalrivalerne Manchester United. Foto: Craig Brough/Reuters