City vågner op til dåd med storsejr efter derbyskuffelse

Riyad Mahrez sparker Manchester City på 4-1 mod Southampton, i en kamp hvor offensivspilleren fra Algeriet var en afgørende faktor. Foto: Gareth Copley/Ritzau Scanpix

Weekendens nederlag til Manchester United blev vasket væk med en 5-2-sejr over Southampton trods sløj start.

Der var antydninger af spillemæssig krise hos Manchester City onsdag mod Southampton ovenpå nederlaget i weekenden mod Southampton.

Men Pep Guardiolas udvalgte anført af en stærk Riyad Mahrez fik effektivt manet de tanker i jorden med en 5-2-sejr.

De tre point åbner et hul på 14 point til Manchester United på andenpladsen i Premier League efter 29 kampe. United har dog spillet én kamp færre.

City kom planmæssigt foran ved Kevin De Bruyne efter et kvarters spil, men ellers var der ikke ret meget, som kørte planmæssigt for hjemmeholdet.

Spillet var langtfra det niveau, holdet havde vist inden weekendens nederlag i derbyet mod Manchester United.

Southampton havde ingen problemer med at presse City og skabe pæne chancer, og midtvejs i halvlegen kom den fortjente belønning.

Jannik Vestergaard blev nedlagt i feltet, og anfører James Ward-Prowse hamrede udligningen ind på straffespark.

City lignede slet ikke det hold, som har vadet hen over modstanderne i flere måneder. Spillet hang ikke sammen, og defensiven haltede.

Til gengæld har holdet individuel kvalitet i enorme mængder, og det ændrede billedet. Godt hjulpet på vej af en stor fejl af Southamptons Che Adams.

Han serverede bolden for Riyad Mahrez på egen halvdel, og et par driblinger senere trykkede han 2-1-målet ind fra kanten af feltet.

En kold spand vand i hovedet på de ellers velspillende gæster, som reelt blev knockoutet på tærsklen til pausen.

Mahrez brillerede igen, men ramte denne gang stolpen. Riposten røg dog ud til Ilkay Gündogan, som tæt under mål let kunne gøre det til 3-1.

Da storspillende Mahrez ti minutter efter pausen gjorde det til 4-1 efter endnu en fejl i gæsternes opbyggende spil, var kampen afgjort.

End ikke Che Adams' reducering minuttet efter ændrede på det, for City slog omgående tilbage ved Kevin De Bruyne.

Den sidste halve time kørte hjemmeholdet af klokken på cruisekontrol.