Citys titelhåb vakler efter Bendtner-bombe

Manchester Citys chance for at vinde det engelske mesterskab blev lørdag forværret af Nicklas Bendtner og Sunderland.

Med Bendtner som målscorer fik Sunderland 3-3 i den svære udekamp, hvilket betyder, at Manchester United kan øge afstanden til City i toppen af Premier League til fem point på mandag mod Blackburn.

Den danske angriber rystede de sejrsvante tilskuere på Etihad Stadium i tredje overtidsminut af første halvleg, da han steg til vejrs og pandede et indlæg fra Stéphane Sessegnon i mål til 2-1.

Bendtner hoppede fra Micah Richards og dirigerede bolden forbi City-keeper Joe Hart helt ude ved den fjerneste stolpe.

Scoringen var lidt af et chok for værterne, der inden mødet med Sunderland havde vundet samtlige 15 hjemmekampe i denne sæson.

Til trods for en brækket næse i slutningen af januar og en kamppause på en måned, så er danskeren inde i en forrygende periode.

For tre uger siden blev han matchvinder mod Liverpool, og i sidste weekend scorede han i 3-1-sejren over Queens Park Rangers. Nu er Bendtner oppe på syv Premier League-scoringer i denne sæson.

I begyndelsen af anden halvleg var den velspillende dansker oplægger til Sebastian Larssons 3-1-scoring.

Bendtner blev sendt af sted i dybden og fik lagt en perfekt tværpasning med den helt rette fart til sin svenske holdkammerat, der bare skulle sætte indersiden på.

På en måde var Nicklas Bendtner også indblandet i gæsternes første scoring efter en halv time, da selvsamme Larsson skød Sunderland på 1-0. Danskeren tog et løb på tværs af feltet og fik på den måde distraheret City-spillerne.

Manchester City, der umiddelbart før pausen fik udlignet til 1-1 på et tyndt straffespark eksekveret af Mario Balotelli, forsøgte at lægge et pres på gæsternes mål i hele anden halvleg.

Efter flere City-frustrationer eksploderede kampen i slutminutterne, hvor først Balotelli bragede bolden i mål til 2-3, inden Aleksandar Kolarov udlignede på endnu et langskud.

Kampen om tredjepladsen i Premier League blev også åbnet op lørdag, da Arsenal tabte 1-2 ude til Queens Park Rangers. Det betyder, at Tottenham kan komme op på siden af Arsenal, når man mandag møder Swansea.

Chelsea vandt 4-2 ude over Aston Villa og er fem point efter Arsenal på tredjepladsen på et tidspunkt, hvor der resterer syv spillerunder i Englands bedste fodboldrække.