Danmark åbner Golden League med nederlag til Frankrig

Anne Mette Hansen og de øvrige danske landsholdskvinder tabte torsdag til Frankrig ved Golden League-turneringen. Foto: Polfoto/Jens Dresling

De franske værter var for stor en mundfuld for Danmark i den første kamp ved Golden League-turneringen.

De kvindelige danske håndboldspillere fik en lektion af Frankrig torsdag aften.

De to nationers første kamp ved Golden League-turneringen i Frankrig blev en ulige omgang for Danmark, som tabte 21-29 til værtsnationen.

Danmark mødte overmagten, som specielt i første halvleg havde fuld turbo på spillet og kørte hen over danskerne efter behag.

Norge besejrede tidligere torsdag Rusland med 30-27, og dermed er hverken Danmark eller russerne altså på pointtavlen i gruppen.

Danmark var på hælene fra første minut mod franskmændene, og efter syv minutter var Danmark bagud 1-5.

Det føg med tekniske fejl hos de danske spillere, som ikke havde meget offensivt at byde ind med i de første 30 minutter.

Frankrig dækkede offensivt op, og det generede danskerne gevaldigt, og værtsnationen kunne helt uden problemer gå til pause foran 14-5.

Danmark var uden begge målmænd fra EM-slutrunden i december i fjor, da både Sandra Toft fra Larvik og Althea Reinhardt fra Odense Håndbold har meldt afbud til turneringen.

De var derfor erstattet i truppen af Cecilie Greve fra Randers HK og Mathilde Juncker fra SK Aarhus.

Det danske hold skulle frem og score, og Mette Tranborg kunne have reduceret til 10-15 efter fem minutter, men SK Aarhus-spilleren misbrugte.

Kathrine Heindahl fik imidlertid reduceret fra stregen til 10-16.

Anne Mette Hansen reducerede til 12-17 med det syvende mål på ni minutter og Stine Bodholt reducerede til 16-22 efter 18 minutter.

Danmark spillede sig lidt op i anden halvleg, men tre minutter før tid var Frankrig dog foran 28-19, men den franske sejr var aldrig i fare.

Danmark skal også møde Rusland og Norge ved Golden League.

• Håndbold for kvinder: EM: Bronzekamp Danmark - Frankrig