Danmark kører Nordmakedonien over og får revanche

Kevin Møller tog over for en småskadet Niklas Landin og var i lange perioder noget nær umulig at passere for Nordmakedonien. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Nordmakedonien blev sendt hjem fra Aalborg med et klart nederlag, da Danmark rejste sig i EM-kvalifikationen.

Det danske herrelandshold i håndbold fik søndag vist, at det overraskende nederlag til Nordmakedonien torsdag blot var resultatet af en dårlig dag på kontoret.

For på eget halgulv i Gigantium i Aalborg blev nordmakedonerne sat på plads af Danmark, som tog en knusende sejr på 37-21 i EM-kvalifikationen.

Med sejren ligger Danmark nu på førstepladsen i kvalifikationsgruppe 7 med seks point inden de sidste to kampe.

Det er lige så mange, som Nordmakedonien har, men danskerne ligger øverst takket være en bedre indbyrdes statistik, da Danmarks torsdag tabte med fire mål.

Det danske spil virkede fra kampens start til at være i noget bedre forfatning end i torsdags.

Halvvejs i første halvleg var Danmark foran 10-6, blandt andet takket være en effektiv kontrafase. Niklas Landin havde også taget fint fra i målet, men stjernekeeperen måtte sætte sig ud på bænken med en øm hæl.

Kevin Møller overtog tjansen mellem stængerne og fortsatte det gode danske målmandsspil med hjælp fra et forsvar, der også skruede bissen på. Så gjorde det ikke så meget for Danmark, at angrebet gik lidt ned i kadence.

Der stod 17-10 i dansk favør ved pausen.

Spændingen forsvandt hurtigt i anden halvleg. Efter kun et par minutter var Danmark foran med ti mål.

Med ti minutter tilbage stod der 31-19 til danskerne, og så handlede det stort set bare om at få tiden til at gå.

Det gav en smule spilletid til nogle af de spillere, Nikolaj Jacobsen normalt ikke giver ret meget tid på banen, som målmand Emil Nielsen og bagspiller Nikolaj Øris. Hans Lindberg kom også ind i slutfasen.

- Generelt spiller vi en rigtig fin landskamp. Jeg synes, vi løser mange ting godt, siger landstræner Nikolaj Jacobsen til TV2 Sport efter kampen.

- I næsten alle angreb tilspiller vi os fine chancer, men vi havde et par perioder, hvor vi ikke fik det gjort færdigt. Men ellers er jeg meget tilfreds. Vi kom ind og spillede en landskamp med meget mere tempo end i torsdags.

Danmark spiller sine to sidste EM-kvalifikationskampe mod Schweiz og Finland henholdsvis 28. april og 2. maj.