Annonce
Sport

Danmark udspiller kroatiske VM-favoritter

Det danske håndboldlandshold får fire point med i indledende runde efter sejr på 34-29 over Kroatien.

Håndboldfesten er i den grad ved at indfinde sig i Malmø. Foran et forrygende dansk publikum spillede Danmark sig torsdag aften ind blandt favoritterne til at spille sig i semifinalerne ved VM i herrehåndbold.

Kroaterne blev således slået med 34-29 i den sidste kamp i indledende runde. Sejren betyder, at Danmark fortsat er ubesejret og dermed går videre med fire vigtige point til mellemrunden.

Kroatien og Serbien kommer begge videre med blot et enkelt point til mellemrunden, hvor Polen, Sverige og Argentina fra den anden gruppe alle kommer over med to point, efter at Sverige torsdag aften slog Polen med 24-21.

Udover at være en kamp om pointfordelingen i forhold til mellemrunden, så var opgøret også første gang, det "nye" danske hold fik lov til at måle sig med et af de mandskaber, der traditionelt regnes for et top-4-hold i verden.

Mødet udstillede både gode og dårlige ting ved det danske spil. Men frem for alt var det tydeligt, at Danmark - i hvert fald ved denne slutrunde - har et niveau, hvor vi kan lege med de bedste. Og også slå dem.

På de danske backer fungerede Mikkel Hansen og Kasper Søndergaard forbilledligt. Trods fremskudt kroatisk forsvar formåede de igen og igen at komme til afslutning, og især Søndergaard var stærk angrebsmæssigt.

Forsvarsmæssigt gik danskerne efter at lade Kasper Nielsen og René Toft Hansen lukke sammen omkring Igor Vori på stregen og playmakeren Ivano Balic, der har været de to store oplevelser for kroaterne hidtil i turneringen.

Det skulle presse afslutningerne ud på backpladserne og på fløjene, hvilket også lykkedes. Det problematiske var blot, at kroaterne især i første halvleg viste sig foruroligende træfsikre også fra de øvrige positioner.

Ivano Balic blev holdt så meget ude af opgøret, at han stort set ikke fik lov til at komme på banen i anden halvleg. Og synet af ham med et håndklæde om skuldrene på den kroatiske bænk siger meget om, hvor godt det danske hold egentlig fungerede.

Niklas Landin i målet havde ikke nogen god første halvleg og burde ret beset have snuppet flere bolde.

Han fik lidt overraskende lov til at blive inde, og selvom han ikke decideret løftede sit spil, så var han med til at knække kroaterne ved at snuppe et straffekast, da de halsede efter ved stillingen 22-26.

Som i de andre kampe har danskerne knækket modstanderne ved at sætte tempo og lave hurtige opgiverkast. Og det var også tilfældet mod Kroatien.

Mens der i første halvleg blev scoret et par mål på rent tempo, så blev kadencen sat i vejret efter pausen, hvor kroaterne hurtigt blev løbet over ende, og Danmark kom foran med to-tre-fire mål.

Og med tre minutter igen kunne Ulrik Wilbek gå rundt og give high-five til hele den danske bænk efter endnu et kontramål ved Lasse Svan Hansen og en fortjent og fornem plads i mellemrunden.

Danmark spiller sin første kamp i mellemrunden på lørdag i Malmø.

/ritzau/

Annonce
Sport

Mads Pedersen på podiet i Nysted

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

Annonce
Annonce
112

Drama på vejen: Smed løbehjulet direkte ud foran bil

Erhverv

Fra ærter til frø: Nu er den store fabrik solgt

Royalt besøg

Se video: Her kommer kongen til Lolland

Vejret

Nu igen: Risiko for skybrud på Lolland og Falster

Erhverv

Vejrø-milliardær gør vildt køb af flamboyant englænder

Royalt besøg

Bente er klar som den første: - Jeg synes, det er stort

Guldborgsund

Vil lokke nye til: Prøv at bo her før du køber

Indland

Sommervarmen er på vej: Så varmt bliver det

Vejret

Det seneste år er det vådeste i dansk vejrhistorie

Liveblog

Kongen havde særlig mønt med

Guldborgsund

En af de helt tunge attraktioner kommer til Gedser

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer

Sport

Mads Pedersen på podiet i Nysted

112

Alvorligt færdselsuheld spærrede landevej

112

31-årig mand stikker læge på psykiatrisk afdeling med en kniv

Annonce
Annonce
112

Mand afgået ved døden efter alvorlig ulykke

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

Indland

Borgere får sendt nye beredskabsråd som digital post

Lolland

Kæmper for at få uddannelser til Nakskov

112

Mænd kørte væk fra brand: - Klart vores mistanke, at den er påsat

112

Uheld på Sydmotorvejen: Person kørt på sygehuset

Fejø

Klimaaktivisterne tøver ikke længere: Vigtige retningslinjer