Danmark afværger blamage og slår San Marino knebent

Den indskiftede angriber Yussuf Poulsen jubler efter sit mål til 2-1. Foto: Felice Calabro/Ritzau Scanpix
Et idéforladt dansk fodboldlandshold hentede en smal sejr på 2-1 ude over San Marino i EM-kvalifikationen.

En fodboldsensation var ikke langt fra at indtræffe tirsdag aften for San Marino - verdens på papiret dårligste fodboldhold.

Men overraskelsen udeblev, og det danske landshold slap for det, der ville have været en decideret fadæse.

Uden at spille prangende kom det danske fodboldlandshold i stedet et stort skridt tættere på EM med en kneben 2-1-sejr ude over San Marino.

De danske mål blev sat ind af angriberne Rasmus Højlund og Yussuf Poulsen.

Danmark kan nu med en sejr hjemme over Slovenien i den næste kamp endegyldigt sikre sig billet til EM-slutrunden i Tyskland næste år.

Efter otte ud af de ti EM-kvalifikationskampe topper Danmark og Slovenien gruppen med 19 point. Kasakhstan har 15 point på tredjepladsen. De to bedste hold går videre til EM.

Der var ikke meget EM-fest over det danske spil tirsdag aften.

Det danske spil flød ikke i størstedelen af kampen. Der skulle alt for mange stationer til at få bolden op i nærheden af San Marinos forsvarszone.

Det gik tilpas langsomt, så San Marino kunne stå med mange mand på egen banehalvdel og sparke væk.

Landstræner Kasper Hjulmand sendte straks flere spillere fra bænken i gang med opvarmning ude på sidelinjen. Han virkede utilfreds med spillet og San Marinos gentagne tidsudtræk.

Den første store danske chance stod Christian Nørgaard for, da midtbanespilleren sparkede på mål fra distancen. Bolden strøg akkurat uden om den ene stolpe.

Efter 42 minutter kom det første danske mål. Mohamed Daramy fandt Rasmus Højlund i feltet, og Manchester United-angriberen hamrede bolden op i nettaget fra en spids vinkel.

Højlund har dermed scoret syv mål i otte kampe i kvalifikationen.

Kort efter åbningsmålet leverede danskerne hurtige kombinationer, og Højlund forsøgte sig til slut med hælen uden held.

Meget bedre blev det danske spil ikke i anden halvleg. Tværtimod var det ved at gå helt galt.

Efter en times spil var San Marino tæt på at få scoret, men Simon Kjær headede bolden væk på målstregen. Så skulle man tro, at danskerne var advaret. Men nej.

På det efterfølgende hjørnespark udlignede San Marino, der ikke havde scoret et eneste mål i EM-kvalifikationen, til 1-1 efter 61 minutter.

Det var San Marino-anfører Alessandro Golinucci, der sparkede bolden ind bag Kasper Schmeichel.

Målet blev fejret på det lille stadion, som havde San Marino lige vundet en slutrunde.

Samtidig blev der stille på hele den ene langside, hvor næsten 2000 danskere havde taget plads og ikke troede deres egne øjne.

Væk var de kække og gentagne tilråb om at vinde 4-0. I stedet indfandt sig en let summen over stadion.

Hjulmand reagerede og skiftede Jesper Lindstrøm, debutanten Elias Jelert og Daramy ud. Ingen af dem havde imponeret.

Indskiftede Yussuf Poulsen sørgede efter 70 minutter for at afværge blamagen. Ligeledes indskiftede Jonas Wind øsede en bold ind i panden på Yussuf Poulsen, som headede den forløsende scoring i nettet.