Dansk Real Madrid-duo får klø i rekordkamp på Camp Nou

Barcelona vandt 5-2 over Real Madrid på et fyldt Camp Nou. Foto: Albert Gea/Reuters
91.553 tilskuere satte rekord til en kvindefodboldkamp, da Barcelona mødte Real Madrid i Champions League.

De danske landsholdsspillere Sofie Svava og Caroline Møller er sammen med deres klub, Real Madrid, færdige i Champions League i kvindefodbold.

Men trods et 2-5-nederlag til Barcelona blev afskeden med turneringen givetvis en mindeværdig oplevelse for den danske duo.

Kampen blev nemlig spillet på et fuldsat Camp Nou, hvor der med 91.553 tilskuere blev sat verdensrekord til en officiel kvindefodboldkamp mellem to professionelle hold.

Det hidtidige rekord lød på 90.195, som overværede VM-finalen mellem USA og Kina i 1999. Rekorden for en klubkamp har indtil nu været 60.739 til et opgør mellem Atlético Madrid og Barcelona.

De mange fremmødte på Barcelonas berømte stadion blev belønnet med en klar sejr over rivalklubben fra hovedstaden.

De stærkt undertippede gæster, der havde tabt det første opgør på hjemmebane med 1-3, bed ellers godt for sig. Real bragte sig foran med 1-0 og siden med 2-1.

Men tre Barcelona-scoringer inden for ti minutter i begyndelsen af anden halvleg vendte 1-2 til 4-2. Norske Caroline Graham Hansen afsluttede målfesten med cataloniernes femte scoring 20 minutter før tid.

Sofie Svava spillede de første 74 minutter for Real Madrid, mens Caroline Møller blev skiftet ind midt i anden halvleg.