Annonce
Sport

Dansk sejr og skadeschok på VM-vejen

Danmark vinder 2-0 over Senegal i VM-testkamp, men Simon Kjær frygtes alvorligt skadet. Christian Poulsen og Thomas Enevoldsen scorede de danske mål.

Forventningerne til testkampen mod Senegal var på forhånd nedtonet gevaldigt på det danske landshold. Men vigtigheden af at få en sejr med i bagagen før fredagens afrejse til VM i Sydafrika skal bestemt ikke underkendes. Derfor var det positivt, at Danmark vandt 2-0 i den første af tre generalprøver før VM, da holdet mødte de fysisk stærke afrikanere.

Men sejren blev totalt ligegyldig, da midterforsvareren Simon Kjær med 10 minutter igen blev båret fra banen med en skade.

Umiddelbart så det ud til at være det højre knæ, den er gal med, og hele den danske lejr syntes ramt af chok, da Kjær blev båret ud.

Morten Olsen vurderede efterfølgende over for TV2, at der måske var tale om et vrid i knæet.

Palermo-spilleren havde spillet en fin kamp ved siden af Daniel Agger, og de to var det åbenlyse bud på en central forsvarsduo, når VM bliver spillet i Sydafrika.

Morten Olsen så stærkt bekymret til, da Simon Kjær med ansigt skjult bag hænderne blev båret ud af banen.

Efter knap en halv time kom Danmark fortjent foran. Jon Dahl Tomasson var tæt på at tangere rekorden for flest scorede mål på det danske landshold, da anføreren forsøgte sig med et akrobatisk saksespark, men Christian Poulsen blev noteret for scoringen, da midtbanegeneralen klogt rettede bolden af og ind i nettet.

Inden scoringen styrede Danmark fint kampen uden dog at levere sprudlende og spektakulært spil. Men det var godkendt, for organisationen var på plads, og forsvaret gav ikke meget væk.

Man kunne også fornemme, at der var mere på spil end i de normalt kedelige og tandløse venskabskampe. Flere spillere kæmpede ekstra hårdt for en plads i VM-truppen, hvor fire mand fredag skal sorteres fra bruttotruppen på 27 mand.

Landstræner Morten Olsen havde overraskende valgt at give Mikkel Beckmann chancen fra start, og Randers-profilen gik uimponeret til sagen uden dog at vise den skarphed, offensivspilleren har vist i foråret. En stor afbrænder trak ned, men han forsøgte, og det skal han have stor ros for. Der kan ligge en uventet VM-billet og vente på forårets mirakelmand.

Det kan koste enten Thomas Enevoldsen eller Michal Krohn-Dehli en VM-udtagelse, hvis det sker. Men Thomas Enevoldsen sendte lige lidt af signal få sekunder før tid, da han cementerede sejren med et flot langskud.

Målmandsduellen mellem Kim Christensen og Jesper Christiansen sluttede meget lige med en godkendt halvleg til hver. Men måske Kim Christensen fører duellen en anelse på en generelt bedre boldomgang.

På pladsen som venstre back vandt Patrick Mtiliga den interne duel over Simon Poulsen med langt mere vildskab, nærkampstyrke og gåpåmod.

Endelig trækker reserveangriberen Morten "Duncan" Rasmussen nok også sorteper, da Celtic-angriberen slet ikke kom på banen.

Sejren giver et godt rygstød i forhold til VM-kampen mod Cameroun, som fysisk og taktisk minder om Senegal. Og netop kampen mod Cameroun i Danmarks anden kamp ved VM kan ende med at blive en nøglekamp om gruppens andenplads.

Det danske landshold rejser fredag eftermiddag til Sydafrika, og her spiller holdet yderligere to testkampe mod Australien og Sydafrika, inden Holland venter i åbningskampen den 14. juni.

/ritzau/

Annonce
Sport

NFH leverer storslået mirakel - Tvinger Odense ud i ny semifinale

Sport

Mulle i ekstase efter mirakelsejr: - Afskriv aldrig NFH

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Guldborgsund

Sidste skoledag løb løbsk: Bar røv til politiet

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Guldborgsund

Heftig debat om nyt rådhus: - I skulle skamme jer!

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt

112

Dølle-kørsel blev dyr: Det måtte hun slet ikke

Lolland

Lokale museer er lettede over ny reform: Mister ikke tilskud

Indland

Sort røg: Brand hos Novo Nordisk kan ses på 30 kms afstand

Vejret

Weekenden bliver varm men slutter for en landsdel med byger

112

Anklager vil have betjent straffet for udrykning med 200 km/t

Indland

Ni ud af ti danskere modtog sireneadvarsel på mobilen

Nakskov

- Det er helt vildt: Væltede ind med henvendelser på 12 timer

Udland

Kendt tryllekunstner beskyldes for seksuelle overgreb

Erhverv

Scandlines sætter passagerrekord - men resultatet falder

Annonce
Annonce
Lolland

Nedslående melding fra kommunen: Værre end nogensinde før

112

Tysker på afveje: Cyklede på Farøbroen

Indland

Hvert andet barn er på sociale medier før de er fyldt ti år

Sport

Mulle i ekstase efter mirakelsejr: - Afskriv aldrig NFH

Guldborgsund

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende - den største overraskelse nogensinde

Udland

Mistænkt bag attentat på premierminister er anholdt

Guldborgsund

Millionoverskud i krokodille-land