Dansk sejr over Norge i Nykøbing

Det danske U/20 -landshold i håndbold scorede otte mål i træk, og så var træningskampen mod Norge afgjort.

Publikum i Nykøbing F. Hallen fik både et dansk nederlag og en dansk sejr at se, da de danske U/18 og U/20-landshold i herrehåndbold fredag aften spillede træningskampe på Falster.

Men hvor U/18-herrerne desværre måtte se sig besejret af Tyskland (klik her for at læse om den kamp), så havde U/20-herrerne ikke de store problemer med at besejre Norge.

Kampen begyndte ellers skidt for danskerne, som kom bagud både 1-3 og 2-6. Det fik landstræner Ole Nørgaard, der iøvrigt stammer fra Rødby, til at tage timeout allerede efter syv minutter. En af årsagerne til den magre danske målhøst i begyndelsen var manglende kvalitet i afslutningerne.

Det blev der gradvist rettet op på efter timeouten, og samtidig fik forsvaret og målmanden bedre fat i de norske forsøg.
Ved 9-9 var kampen atter helt lige.

Men fra stillingen 10-10 omtrent midtvejs i halvlegen fik det danske forsvar lukket totalt ned for nordmændene, og Danmark vandt resten af halvlegen med knusende 8-0!

Norge forsøgte ellers at rette op på tingene med en timeout ved stillingen 12-10. Men Danmark benyttede lejligheden til at ændre forsvarsformation til en mere offensiv 5:1, og det magtede nordmændene ikke at trænge igennem.

Derfor var kampen reelt afgjort allerede efter første halvleg, og selvom Norge kom bedre med efter pausen og i perioder kun var bagud med fem mål, så blev det aldrig rigtig spændende. Danmark vandt en sikker sejr på 34-27.

Norge får mulighed for at tage revance lørdag i Maribo og søndag i Lalandia, hvor de to hold mødes igen.