Danske Amundsen assisterede scoring i MLS-finalesejr

25-årige Malte Amundsen har været yderst skarp fra sin position som venstreback i denne sæson, hvor det er blevet til fem scoringer og en assist fordelt på 33 kampe. Foto: Patrick Smith/Ritzau Scanpix
Columbus Crew med danske Malte Amundsen fra start vandt lørdag MLS-finalen over Los Angeles FC.

Malte Amundsen spillede en afgørende rolle, da Columbus Crew lørdag lokal tid i USA vandt MLS-finalen 2-1 over Los Angeles FC.

Med en formidabel aflevering gennem linjerne var det nemlig den danske venstreback, der i det 37. minut sendte holdkammeraten Yaw Yeboah fri foran mål og bragte Columbus foran 2-0.

Juan Hernandez havde på et straffespark bragt Columbus foran 1-0 mod de forsvarende mestre blot fire minutter forinden.

Denis Bouanga reducerede for Los Angeles, der blandt andet har den tidligere Juventus-spiller Giorgio Chiellini på holdet, i det 74. minut.

Men Bouangas mål blev kampens sidste scoring, hvorfor Columbus kan fejre sit tredje mesterskab.

25-årige Amundsen har været yderst skarp fra sin position som venstreback i denne sæson, hvor det er blevet til fem scoringer og en assist fordelt på 33 kampe.

Danskeren, der er født i Herfølge, begyndte sin karriere i Næstved Boldklub, men skiftede som ungdomsspiller til HB Køge, hvorefter han kom forbi klubber som Rosenborg, Eintracht Braunschweig og Vejle Boldklub.

Hans amerikanske eventyr begyndte med et skifte til New York City FC i 2021, før han skiftede videre til Columbus tidligere på året.