Annonce
Sport

DBU-direktør forventer EM-fest med tilskuere i Parken

Jakob Jensen, direktør i DBU, forventer stadig, at EM på dansk grund bliver en folkefest med masser af tilskuere på lægterne i Parken til sommer. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Danmark bliver vært for EM i år, og der kommer tilskuere på stadion, forventer DBU-direktør Jakob Jensen.

EM til sommer med fire kampe på dansk grund bliver afviklet med tilskuere, og der er ikke fare for, at Danmark ikke kan leve op til sin rolle som et af de 12 værtslande.

Sådan lyder budskabet fra Jakob Jensen, direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU), tirsdag.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har ellers slået fast, at alle EM-værter skal kunne garantere tilskuere til kampene senest 7. april.

Og lige nu er det slet ikke tilladt med tilskuere til fodboldkampe i Danmark.

Derudover er der i den seneste genåbningsplan lagt op til, at en ekspertgruppe først i midten af april "kommer med forslag til, hvordan større forsamlinger og arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt".

DBU-direktøren er dog ikke bekymret for, at tidshorisonten for ekspertgruppen kan gå ud over Danmarks rolle som EM-vært.

- Det er slet ikke noget, vi spekulerer i. Vi arbejder benhårdt i at realisere en værtsrolle så godt som overhovedet muligt, og vi er i god dialog med regeringen om det.

- Vi forbereder os intenst med masser af frivillige, dygtige medarbejdere. Vi har masser af møder med Uefa og har ikke fået nogen indikationer på, at det skulle gå anderledes.

- Med den melding, der er kommet fra Uefa, er der et krav om tilskuere på stadion. Og det er jeg fortrøstningsfuld om, at det kommer vi også til at kunne levere, siger Jakob Jensen.

Han hæfter sig ved DBU's dialog med regeringen samt de seneste udmeldinger fra statsminister Mette Frederiksen og kulturminister Joy Mogensen.

- Jeg tror ikke, der er grund til bekymring. Jeg har noteret mig, at statsministeren har sagt, at hun forventer en normal sommer.

- Vi skal først spille de fodboldkampe til sommer. Og en normal sommer er ikke en sommer, hvor der er en slutrunde i Danmark uden tilskuere på lægterne. Der må være fans på stadion.

- Jeg har også noteret mig, at kulturministeren har sagt, at regeringen er klar til at give os et svar inden 7. april, hvor vi skal melde tilbage til Uefa.

- Vi har en fin dialog med regeringen om tilskuere til EM, så jeg håber, at den dialog også vil give et resultat, hvor at de danske fans vil få lov til at få den fantastiske oplevelse at se deres eget hold spille på hjemmebane til en slutrunde, siger DBU-direktøren.

Han understreger, at regeringens ekspertgruppe godt kan komme med sine resultater i midten af april, uden at det går ud over Danmarks mulighed for at overholde Uefas deadline 7. april.

- Jeg tror, de to ting skal ses uafhængigt af hinanden. Kulturministeren har sagt, at der kommer en melding til os inden 7. april.

- Så kan man have en forhåbning til, at den ekspertgruppe vil finde frem til, at det er sikkert at gå til fodbold på stadion.

- Og så kan det være, at endnu flere kan få lov til at komme ind på stadion, når først ekspertgruppen har afsluttet sit arbejde, lyder det fra Jakob Jensen.

Der bliver dog formentlig ikke tale om et udsolgt Parken til EM, det skal stadig være sundhedsmæssigt forsvarligt. Men mindre kan også gøre det ifølge DBU.

- Vi forestiller os, at det bliver en fantastisk fest. Hvor mange tilskuere, der konkret kommer ind på stadion, må bero på myndighedernes anvisninger og smittesituationen på det tidspunkt.

- Jeg tror, det er de færreste, der forestiller sig, at alle 12 europæiske fodboldstadioner vil være fuldt udsolgte. Altså med lige så mange som i normale tider.

- Men vi har et ønske om at få så mange som overhovedet muligt ind, så det er sundhedsmæssigt forsvarligt, siger Jakob Jensen.

Eksempelvis vil han have langt flere end 500 personer på stadion, som var grænsen i store dele af efteråret.

Divisionsforeningen indsamlede sidste år en del viden, da den såkaldte superligaordning i en periode gjorde det muligt at have flere tusinde tilskuere på de danske stadioner.

Ordningen blev dog droppet med virkning fra september på grund af øget smitte i samfundet, og siden nytår har det ikke været tilladt at lukke tilskuere ind.

Uefa vil have EM-kampene til at ligne det normale produkt med folk på lægterne. Tomme stadioner vil gøre ondt på Uefas produkt.

Den bekymring er der dog heller ikke grund til at have, understreger Jakob Jensen.

- Om det bliver helt fyldte stadioner, tør jeg ikke sige noget om. Det er ikke op til mig at afgøre.

- Men jeg håber, at der kommer betydeligt flere tilskuere ind end 500. Og den dialog, vi har med regeringen, peger i den retning, siger Jakob Jensen.

DBU er klar, Parken er klar, fansene er klar, så der mangler blot en godkendelse fra regeringen.

- Vi har investeret. Vi har også nogle ting på vej. Et coronapas. En vaccineplan. En sommersæson med forhåbentligt godt vejr.

- Så vi synes, der er rigtig mange ting, der peger i retning af, at mange mennesker kan komme ind og se EM, siger Jakob Jensen.

EM afvikles fra 11. juni til 11. juli.

  • Portræt af Jakob Jensen, ny direktør i DBU
    Jakob Jensen, direktør i DBU, forventer stadig, at EM på dansk grund bliver en folkefest med masser af tilskuere på lægterne i Parken til sommer. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Forurening forsinker eftertragtet boligbyggeri

112

Politiet efterlyser vidner til endnu en brand

112

Smadrede rude og blev kørt direkte i fængsel

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Stoppet af politiet: Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

112

Meldte sig selv efter knivstikkeri: Nu er der nyt fra politiet

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Annonce
Annonce
Lolland

Skimmelsvamp sender 180 væk: De er begejstrede over løsning

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission

Lokal nyt

Glad formand: - Det er noget, jeg virkelig har kæmpet for i mange år