Ehlers scorer frækt solomål i tæt danskerduel i NHL

Nikolaj Ehlers i færd med at skøjte forbi en Capitals-forsvarer kort før sin scoring til 1-1 i nattens opgør. Foto: Scanpix/Patrick Smith

Nikolaj Ehlers kom på tavlen for Winnipeg Jets, der dog tabte til Lars Eller og co. i Washington.

Den danske ishockeyspiller Nikolaj Ehlers stod for en fornem soloscoring, da han sammen med Winnipeg Jets natten til tirsdag dansk tid var på besøg hos Washington Capitals i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Det var dog Ehlers' danske landsholdskollega Lars Eller og resten af Capitals-mandskabet, der trak sig sejrrigt ud af opgøret i USA's hovedstad.

Hjemmeholdet vandt den tætte kamp 3-2 efter forlænget spilletid.

Sejren betyder, at Washington rykker op på førstepladsen foran Pittsburgh Penguins i Metropolitan Division i Eastern Conference.

Winnipeg ligger fortsat nummer to i Central Division i Western Conference.

I nattens opgør kom Ehlers på tavlen, da han med sit mål nummer 27 i sæsonen reducerede til 1-1 efter godt fem minutters spil af første periode.

Den 22-årige dansker opsnappede en aflevering midt på banen og skøjtede elegant forbi en Capitals-forsvarer. En mod en over for målmand Philipp Grubauer lagde Ehlers frækt pucken i mål ved roden af nærmeste stolpe.

Det var ligaens topscorer, Alex Ovechkin, der tidligt i kampen havde sikret en Capitals-føring på 1-0. Og det var også den russiske stjerne, der i anden periode igen bragte værterne på sejrskurs.

Det gjorde han med karrierens scoring nummer 600.

Winnipeg fik udlignet i tredje periode takket være en scoring fra holdets topscorer, Patrik Laine. Dermed gik kampen i forlænget spilletid.

Her afgjorde Evgeny Kuznetsov sagerne til fordel for hovedstadsklubben.

Danske Oliver Bjorkstrand var også i aktion natten til tirsdag. Sammen med Columbus Blue Jackets vandt han hjemme 5-2 over Montreal Canadiens.

Bjorkstrand fik knap 14 minutter på isen og lavede ikke nogen point.