Eller og Washington tvinger Pittsburgh ud i afgørende kamp

Lars Eller og Washington Capitals fik en storsejr ude over Pittsburgh Penguins. Serien skal dermed afgøres i en syvende og afgørende kamp. Foto: /ritzau/AP/Carolyn Kaster

Lars Eller fejrede fødselsdag med storsejr, da Washington Capitals tvang NHL-mestre ud i en afgørende kamp.

Washington Capitals med danske Lars Eller på holdet leverede en mandfolkepræstation, da holdet besejrede de forsvarende mestre fra Pittsburgh Penguins med 5-2 i den sjette kamp i slutspilsserien.

Det var ellers med ryggen mod muren, da Lars Eller og Washington Capitals natten til tirsdag mødte Pittsburgh Penguins i verdens bedste ishockey liga, NHL.

Holdet fra hovedstaden var nede 2-3 i de den samlede stilling forud for opgøret og var dermed tvunget til at vinde for at tvinge serien ud i syv kampe.

Men der var aldrig tvivl om udfaldet. Washingtons sejr blev grundlagt efter en 1-0 føring i første periode, der blev fordoblet i anden.

I tredje periode udraderede Washington på det nærmeste Pittsburgh og scorede til 3-0 allerede efter 16 sekunder. Kort efter blev det til både 4-0 og 5-0 til stor frustration for hjemmeholdets fans, der begyndte at udvandre.

Herefter mistede Washington koncentrationen og lod Pittsburgh pynte på resultatet med to scoringer i de sidste minutter.

Sejren var samtidig den bedst mulige gave for Lars Eller, der mandag fyldte 28 år. Han fik 13 minutter på isen, men kunne ikke notere sig for point.

Washington vandt grundspillet i NHL, men i slutspillet mod Pittsburgh har holdet haltet efter fra start. Nede 0-2 og 1-3 har de nu kæmpet sig tilbage på 3-3 og må betegnes som favoritter forud for det sidste og afgørende opgør hjemme i Washington.

I den anden serie i Eastern Conference, der blev spillet natten til tirsdag, havde Edmonton Oilers ryggen mod muren. Edmonton var nede med 2-3 i den samlede stilling før opgøret og tvunget til sejr.

Og de stod i den grad for presset, da de hjemme slog Anaheim Ducks med hele 7-1.

Sejren blev i høj grad grundlagt i første periode, som Edmonton vandt med hele 5-0.

Begge hold havde nerverne uden på tøjet i det afgørende opgør, og i kampens døende minut fik to spillere fra hvert hold matchstraf.