Annonce
Sport

EM-drøm motiverede Schöne under italiensk mareridt

Lasse Schöne er tilbage på fodboldlandsholdet. Hans far, Lars Schøne, opnåede ungdomslandskampe for Danmark, mens hans farfar, Villy Schøne, opnåede B-landskampe for Danmark i perioden 1958-1961. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

EM-drømmen fik Lasse Schöne til at opsige en lukrativ kontrakt i Genoa, som i efteråret frøs danskeren ude. Nu er han tilbage på landsholdet tre måneder før EM.

Fodbolden viste sig fra sin ubarmhjertige side i efteråret for danske Lasse Schöne.

Efter at have haft en central rolle i italienske Genoa i sidste sæson var han pludselig sat af holdet uden nærmere forklaring.

Det er naturligvis en brancherisiko, men hvis en spiller gør det godt til træning, får træneren hurtigt svært ved at se bort fra ham. Sådan var det bare ikke for Lasse Schöne. Uanset hvordan han trænede, ville han aldrig komme tilbage på Serie A-holdet.

Han var nemlig ikke længere registreret på listen over spillere, som måtte bruges i Serie A.

Lønnen kom alligevel, men uden spilletid ingen landsholdsplads - og ingen landsholdsplads intet EM. Og netop det forestående europamesterskab med gruppekampe på dansk grund var en ledestjerne for Lasse Schöne midt i et italiensk mareridt.

Derfor indgik han en fratrædelsesaftale med Genoa i januar og tog på klubjagt. Det fortæller Lasse Schöne, der nu spiller fast i hollandske Heerenveen og er udtaget til sin første landsholdssamling under Kasper Hjulmand.

- EM var selvfølgelig en af de ting, der fik mig til at ophæve kontrakten i Genoa og tage tilbage til Holland uden at stå med en kontrakt. Det har været en motivation for mig at kunne komme tilbage på landsholdet, og det er selvfølgelig fantastisk, at jeg står her et par måneder senere. Det er gået stærkt, siger Schöne.

Selv om afskeden med Genoa var uskøn, ville han ikke have været det halvandet år lange ophold foruden.

- Det første år gik det rigtig godt inde på banen, men så kom der en periode, der var mindre rar. Jeg kan desværre ikke gå nærmere ind i detaljerne af kontraktmæssige årsager. Men det var ikke nogen nem tid.

- Men jeg har alligevel lært meget af at være i Italien. Der er en anden måde at spille fodbold på, og det var også det eventyr, jeg gerne ville have, da jeg forlod Ajax.

- Størstedelen af perioden har vi også nydt som familie. Vi har mødt mange interessante mennesker, og vi har lært et nyt sprog - ikke til perfektion, men vi har prøvet. Så jeg ville bestemt ikke have været oplevelsen foruden, siger Schöne.

Perioden gav aldrig anledning til at overveje et karrierestop.

- Jeg elsker spillet for meget. Min krop har det utrolig godt, og mit hoved kan stadig være med. Selvfølgelig var det en hård periode, men sådan er det desværre en gang imellem. Men jeg har aldrig nogensinde overvejet at stoppe, siger han.

Den 34-årige midtbanespiller medgiver, at han nu har et lille efterslæb i jagten på en EM-billet.

Ud over at den fremskredne fodboldalder formentlig gør ham mindre langtidsholdbar, kunne han i efteråret også se spillere som Christian Nørgaard, Mathias Jensen og Jens Jønsson gøre det godt på landsholdets midtbane. Den tæller i forvejen profilerne Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney og Christian Eriksen.

- Jeg skal da ind og vise mig frem nu, så jeg overbeviser Kasper om, at han tog det rigtige valg ved at udtage mig. Jeg skal træne godt, og jeg skal træne hårdt, så det bliver en spændende samling for mig, siger Lasse Schöne.

Det øger næppe Schönes mulighed for spilletid, at Christian Eriksen alligevel har fået lov til at indtræde i landsholdstruppen efter at have været isoleret hjemme i Milano. Kasper Hjulmand er dog glad for, at han igen råder over Schöne som et alternativ til Eriksen.

Selv om Schöne ofte agerer defensiv playmaker på midtbanen, har han tidligere i karrieren spillet mange kampe som angriber, kantspiller og offensiv midtbane. Det giver ham nogle offensive værktøjer, som konkurrenterne på landsholdets midtbane mangler.

- Han er lidt en anderledes type end de andre midtbanespillere i truppen. Han er en virkelig dygtig boldspiller, og han kan tage temperaturen i en kamp med sine afleveringer.

- Han er lidt mindre mobil, end han var for fem-seks år siden, men hans afleveringsspil og hans evne til at have pulsen på spillet, spille fremad og være i de rigtige positioner kan få stor betydning i de her kampe, siger Kasper Hjulmand.

Schöne og de øvrige landsholdsspillere tager hul på VM-kvalifikationen torsdag aften med en udekamp i Israel. Kampen begynder klokken 18 dansk tid.

Fotoet her er fra 25. juli, hvor Lasse Schöne spillede sin næstsidste kamp for Genoa. Her ses han med sin kollega og konkurrent på landsholdet, Christian Eriksen. Foto: Jonathan Moscrop/Ritzau Scanpix
  • Fodboldlandsholdet rejser til VM-kvalifikationskamp i Israel fra Københavns Lufthavn
    Lasse Schöne er tilbage på fodboldlandsholdet. Hans far, Lars Schøne, opnåede ungdomslandskampe for Danmark, mens hans farfar, Villy Schøne, opnåede B-landskampe for Danmark i perioden 1958-1961. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
  • Genoa v Internazionale - Serie A - Luigi Ferraris
    Fotoet her er fra 25. juli, hvor Lasse Schöne spillede sin næstsidste kamp for Genoa. Her ses han med sin kollega og konkurrent på landsholdet, Christian Eriksen. Foto: Jonathan Moscrop/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

Annonce
Annonce
112

Stoppet af politiet: Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

112

Smadrede rude og blev kørt direkte i fængsel

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Stukket i ryggen med kniv: Nu har han meldt sig selv

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

Lolland

Skimmelsvamp sender 180 væk: De er begejstrede over løsning

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Statsministeren på dobbelt-besøg på Falster

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Erhverv

Lander millionoverskud trods vanskeligt år

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Madens Folkemøde

Ø-formand ”scoutede” på folkemøde