Annonce
VM I KVINDEHÅNDBOLD

En helt igennem spøjs situation: Dansk landstræner sørger for, at den største rivals topprofiler står så skarpe som overhovedet muligt

Jesper Jensen er her i aktion som klubtræner i Team Esbjerg, hvor han lige vender taktikken med tre af Norges allerstørste profiler. Det er Henny Reistad, til venstre, Nora Mørk og Kristine Breistøl. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Sideløbende med jobbet som dansk landstræner står Jesper Jensen i spidsen for Team Esbjerg, hvor nogle af Norges allerbedste spillere er i truppen. Er netop den gruppe af spillere i stand til at toppræstere ved VM-slutrunden, kan det meget nemt bliver forskellen på guld og ikke guld til Danmark.

- Nu er det slet ikke sådan, at jeg ikke kan unde dem succesen, men jeg vil da meget hellere selv have den.

Landstræner Jesper Jensen smiler.

Når vi taler om "dem", handler det om den perlerække af norske topprofiler, som han træner eller har trænet i klubregi i Team Esbjerg, hvor han har været chef siden 2017.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg vil hellere vinde med Danmark, end at se dem stå at glæde sig igen. De har også vundet masser af guld, så jeg synes da godt, at de efterhånden kan tillade sig at dele lidt ud af det.

Så jo, det er lidt spøjst, men det forholder sig faktisk sådan, at Jesper Jensen i hverdagen sørger for, at den største rivals topprofiler er så skarpe som overhovedet muligt - og det kan meget nemt gå at blive forskellen på guld eller ikke guld til Danmark.

- Der er så det lille aber dabei ved det hele, at hvis Norge bliver verdensmester, er Danmark kvalificeret til OL i Paris til næste sommer. Det vil være en meget god bonus, hvis de nu løber med det igen. Så får de nok en krammer alligevel, mener Jesper Jensen.

Men det er en anderledes situation med Henny Reistad, Nora Mørk, Kristine Breistøl, Sanna Solberg og den tidligere Team Esbjerg-profil Vilde Mortensen Ingstad løbende rundt som rivaler.

- Det er også en sjov situation. Vi griner lidt af det hele. Jeg tror ikke, at vi i bund og grund ønsker, at modparten skal have succes, men hvis det så sker alligevel, synes vi også, at det er meget fint.

Vi har så meget respekt for hinanden og har så stærke relationer, at vi jo godt kan lide at se hinanden præsterer og faktisk også kan unde hinanden succesen.

Jesper Jensen

- Vi har så meget respekt for hinanden og har så stærke relationer, at vi jo godt kan lide at se hinanden præsterer og faktisk også kan unde hinanden succesen.

Gruppefinale mod Rumænien

Jesper Jensen vurderer, at Danmark har en fin chance for at komme videre til mellemrunden med fire point efter de tre indledende VM-kampe mod Serbien, Chile og Rumænien.

- Jeg ser Chile, som det svageste hold i puljen, og så kommer Serbien og derefter Rumænien. Serberne i en åbningskamp er en svær og udefinerbar størrelse. Det er sjældent, at man spiller en flot åbningskamp. Jeg tror, det gælder i langt de fleste sportsgrene. Sidste år tabte vi åbningskampen nede i Slovenien, hvor tingene ikke fungerede ret godt for os.

TORSDAGENS TV

KLOKKEN 18.00

Gruppe B: Montenegro-Cameroun, TV2 Play

Gruppe F: Tyskland-Japan, DR2

Gruppe H: Holland-Argentina, TV2 Play

KLOKKEN 20.30

Gruppe D: Tjekkiet-Congo, TV2 Play

Gruppe H: Frankrig-Angola

Han satser på en gruppefinale på tirsdag i næste uge mod Rumænien. Vinder Danmark den kamp og  kommer videre til mellemrunden med fire point, er pladsen i VM-kvartfinalen allerede tæt på.

- Så er vi kæmpefavorit, fordi vi skal møde Japan, Tyskland og Polen i mellemrunden, som jeg også synes, at vi på papiret skal kunne slå.

Danmark åbner VM-slutrunden fredag kl. 20.30 i Herning mod Serbien.
  • Cheftræner Jesper Jensen.
    Jesper Jensen er her i aktion som klubtræner i Team Esbjerg, hvor han lige vender taktikken med tre af Norges allerstørste profiler. Det er Henny Reistad, til venstre, Nora Mørk og Kristine Breistøl. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

NFC-talent fik første startplads på landsholdet i dansk sejr

Sport

Ærlig Cecilie Greve: - Det resultat kan vi godt leve med

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Unge iværksættere fra Falster slog rekord i Løvens Hule

Lolland

Ny ejer vil realisere kæmpe ferieby på Lolland

112

Hurtig indsats: Bilbrand slukket før brandvæsnet nåede frem

Indland

Randers Kommune kræver knap 120 millioner fra Nordic Waste

112

271 taget i fartkontroller

Sport

NFC vender 0-2 til uafgjort i næstsidste testkamp

Lokal nyt

Lægemangel: Det står værst til i vores region

Sport

NFC-talent fik første startplads på landsholdet i dansk sejr

Lolland

Lokal forfatter nomineret til fornem pris

Indland

Medicin kan sætte turbo på nedbrydelsen af PFAS i kroppen

Vejret

DMI udsender varsel: Færgeafgange aflyst

Vejret

Voldsomt vejr på vej: Orkanstød rammer om under 24 timer

Guldborgsund

Nu er det afgjort: De skal bygge sygehusets nye sengebygning

Indland

Første gang i over et årti faldt salget

Lokal nyt

Andre golfklubber drukner - men her holder de åbent

Annonce
Annonce
112

Sigtet for voldtægtsforsøg og vold: Nu er 40-årig bag tremmer

Sport

Ærlig Cecilie Greve: - Det resultat kan vi godt leve med

Sport

NFC henter tårnhøj spiller i Hillerød

Femern

Nu har Femern-projektet nået lærlinge-milepæl

Lolland

Syrebombe smidt på Bjarnes museum

Sport

Skadesramte NFH pressede formstærke Ikast

Lokal nyt

Pengeregn over Lolland-Falster: Kvart milliard udbetalt