England slår danske fodboldkvinder i EM-test

Pernille Harders scoring på et direkte frispark kunne ikke forhindre et dansk nederlag til England i en testkamp lørdag i Gladsaxe. Foto: /ritzau/Dresling Jens/arkivfoto.

Danmark led et nederlag til England i testkampen i Gladsaxe lørdag, inden det går løs ved EM-slutrunden.

Det danske kvindelandshold i fodbold testede formen lørdag, inden den forstående EM-slutrunde i Holland.

Det skete mod England i Gladsaxe, hvor 2964 tilskuere kunne konstatere, at Danmark tabte testkampen 1-2.

Danskerne var uden nogle af stamspillerne i startformationen, men Danmark kom til flere chancer kampen igennem.

Simone Boye Sørensen kunne have headet Danmark i front efter et hjørnespark i første halvleg.

Få minutter før pausen var det så Pernille Harder, der fik en mulighed med en afslutning langt ude fra, da den engelske keeper Siobhan Chamberlain forærede danskeren bolden.

En dansk scoring pressede sig på, men kort efter Pernille Harders forsøg var det i stedet England, der kom foran i det 44. minut.

England etablerede et kontraangreb, og efter et indlæg fra venstre side endte bolden hos Ellen White, der afsluttede resolut og flot drejede bolden op i det ene målhjørne til engelsk 1-0 føring.

Dermed kunne England gå til pausen foran, og der blev ikke scoret i de første 20 minutter af anden halvleg.

Så fik Danmark et direkte frispark på kanten af det engelske felt, og den danske stjernespiller Pernille Harder viste klassen.

Wolfsburg-spilleren sparkede bolden i mål til 1-1 med sin scoring nummer 46 i 85 landskampe.

Danmark dominerede, men igen slog Ellen White til, og efter en dansk forsvarsfejl bragte hun England foran 2-1 i det 76. minut.

Kampen var den sidste test på dansk grund for de danske spillere inden EM, der spilles i Holland fra 16. juli til 6. august.

Danmark er i gruppe A til EM, hvor modstanderne er Belgien, Holland og Norge i nævnte rækkefølge.

Danmark spiller en testkamp mere inden EM, når Østrig 6. juli lægger græs til den sidste afpudsning.

• Kvindefodboldlandskamp Danmark - Finland 5-0