Annonce
Sport

Et historisk håndboldår

KOMMENTAR: Håndbolden på Lollajd-Falster lever i bedste velgående. NFH og Team Sydhavsøerne rykker tættere på Ligaen, skriver Folketidendes sportsredaktør Allan Plenborg.

Af Allan Plenborg, sportsredaktør

Håndboldsæsonen 2010/2011 vil gå over i den 74-årige håndbold-historie på Lolland-Falster: Det blev sæsonen, hvor Lolland-Falsters Håndbold Forbund blev nedlagt for at blive del i et nyt stort østforbund - Håndbold Region Øst - sammen med Sjælland, København og Bornholm.

Men selv om LFHF er en saga blot, lever håndbolden på Lolland-Falster i bedste velgående. Det bekræfter resultaterne i denne sæson, hvor der især er der grund til at fremhæve de to lokomotiver - Nykøbing F. Håndboldklub (NFH) og Team Sydhavsøerne. De to klubber rykker tættere og tættere Ligaen, selv om begge snublede søndag.

Team Sydhavsøerne var hårdt ramt af spillerskader i første halvsæson og et fejlkøb der aldrig slog til, hvilket er væsentlige forklaringer på, at resultaterne i efteråret ikke helt levede op til forventningerne.

Men jeg skal love for, at Team Sydhavsøerne er kommet stærkt tilbage. Med fem sejre og blot tre nederlag i forårssæsonens foreløbig 10 kampe, er det lollandske håndboldflagskib tæt ved at spille sig helt fri af nedrykningspladserne. Blot et enkelt point i sæsonens resterende to kampe er nok. Ja, måske behøver Sydhavsøerne ikke flere point overhovedet!

Den sportslige ledelse med sportschef Henrik Jørgensen og cheftræner Jimmy Albrechtsen kan således planlægge næste sæson i forvisheden om, at førsteholdet fortsat er en del af landets næstfineste selskab.

Arbejdet har været sat lidt i bero grundet uvisheden om førsteholdets skæbne. For en nedrykning fra 1. division ville have udelukket spillerforstærkninger.

Der kan forventes ud- og indskiftninger i førsteholdstruppen og klubben her og nu arbejder benhårdt på at skaffe et par profiler på liga-niveau.

Med et andethold i 2. division, et U/16-hold i ligaen, en stærkere organisation end nogen sinde og flere end et par hundrede partnere (sponsorerer), har det aldrig tidligere set lysere ud for det blot otte år gamle lollandske eliteprojekt.

Hvis man i NFH rægrer sig gul og blå, er det forståeligt: Klubben fik en uventet gave i form af Øresund-sejr mod Lyngby i sidste spillerunde. NFH skulle dermed bare besejre nedrykningsdømte Brabrand. Men ak og ve: NFH-pigerne tabte!

Dermed glippede fjerdepladsen - akkurat som i sidste sæson. Men en placering sum nummer fem i landets næstbedste række er godkendt.

Såfremt NFH formår at bevare hovedparten af de unge og særdeles talentfulde spillere krydret med et par forstærkninger, kan NFH måske gøre det endnu bedre i næste sæson, hvor målet i givet fald bør være en top fire placering - og dermed deltagelse i slutspillet om deltagelse i ligaen.

Rødbys mandskab i 3. division, der reelt er Team Sydhavsøernes tredjehold, formåede ikke at undgå nedrykning.

Men nedrykningen begræder ingen på Sydlolland, fordi materialet ikke er til 3. division. Og så er det også forbundet med udgifter at have et hold både i 3. division og i Kvalifikationsrækken, hvor Rødbys fjerdehold spiller i denne sæson.

Rødbys farvel til 3. division er ikke ensbetydende med, at Lolland-Falster mister et divisionshold. Såvel Sakskøbing-Slemminge Håndboldklub (SSHK) som Eskilstrup bejler til 3. division.

SSHK’s kvinder kan sågar rykke direkte op. Og skulle det ikke lykkes at vinde Kvalifikationsrækken, venter kvalifikationskampe akkurat som det er tilfældet for Eskilstrups herrehold.

I bedste fald vil Lolland-Falster råde over fem divisionshold i næste sæson.

Annonce
Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

Annonce
Annonce
112

Stoppet af politiet: Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

112

Smadrede rude og blev kørt direkte i fængsel

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Stukket i ryggen med kniv: Nu har han meldt sig selv

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

Lolland

Skimmelsvamp sender 180 væk: De er begejstrede over løsning

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Statsministeren på dobbelt-besøg på Falster

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Erhverv

Lander millionoverskud trods vanskeligt år

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Madens Folkemøde

Ø-formand ”scoutede” på folkemøde