FC Midtjylland dukker Vejle og vinder grundspillet

FC Midtjylland vandt søndag Superligaens grundspil, efter at holdet i sidste sæson var en del af nedrykningsspillet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland spillede mere end en halvleg i overtal, da holdet slog Vejle 3-0 og vandt grundspillet.

FC Midtjylland sikrede sig søndag førstepladsen i denne sæsons superliga-grundspil, da holdet hjemme slog Vejle Boldklub med 3-0.

Midtjydernes bundlinje efter 22. spillerunde står i skarp kontrast til sidste sæson ved samme tid.

Dengang missede holdet mesterskabspillet og spillede sig i stedet ud i Europa via en syvendeplads og en playoffsejr over rivalen Viborg.

Sejren over Vejle blev sikret via scoringer af Aral Simsir, Paulinho og Cho Gue-Sung i en kamp, hvor værterne spillede lidt mere end en halvleg i overtal efter en udvisning af Vejle-spidsen German Onughka.

Opgøret var langt fra sprudlende eller ensidigt frem til det røde kort, men som mange gange tidligere i sæsonen hev FCM alle tre point i land.

FCM har som duks henholdsvis et og tre point ned til Brøndby og FC København i en meget tæt duel om mesterskabet.

- Det er totalt åbent. Vi er tre hold, der har fået mange point, og der venter et tæt kapløb i forhold til at være dygtige nok i de afgørende kampe.

- Vi har vundet 10 ud af 11 kampe i anden halvdel af sæsonen, og vinder vi noget tilsvarende, bliver vi selvfølgelig mestre. Men det bruger jeg ikke meget krudt på.

- Det er to dygtige hold, og vi kommer formentligt til at konkurrere frem til allersidst, siger FC Midtjyllands cheftræner, Thomas Thomasberg, til TV3 Sport.

Vejle havde kampens første chance, men Jonas Lössl diskede op med en kæmpe redning på stopper Raul Albentosas skudforsøg efter et frispark.

I den anden ende havde Nathan Trott mere at se til end Lössl, mens dommer Mikkel Redder også kom i fokus, da han to gange uddelte gult kort for film i stedet for straffespark til FCM.

Det ene fik nordmanden Ola Brynhildsen, og den anden tilfaldt målscorer Aral Simsir, som lidt senere tog revanche, da han efter 68 minutter efter et flot bandespil med Armin Gigovic fandt en vej forbi Trott.

Forinden havde Onughka i slutningen af første halvleg fået sit andet gule kort inden for kort tid, da han forsøgte at udføre et saksespark, men i stedet ramte en FCM'er.

I overtal overtog FCM totalt kampen, og det var ganske passende, da venstreback Paulinho efter 75 minutter fordoblede føringen med et spark, som Trott kunne have gjort mere ved.

Keeperen revancherede sig siden med flere gode redninger, men i overtiden kunne han intet stille op, da Cho Gue-Sung hævnede flere straffesparksmissere i denne sæson med en stenstikker scoring fra pletten til 3-0.

Det var første gang i denne sæson, at Vejle tabte med mere end et mål i Superligaen. Holdet har fire point op til Randers lige over nedrykningsstregen.

• Superliga: FCM-Vejle