FCK presser topholdene med sikker sejr i Horsens

FC København-spillerne kunne juble over Viktor Fischers mål til 1-0 ude mod AC Horsens. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

På baggrund af en stærk første halvleg hentede FC København en 2-0-sejr ude over bundproppen Horsens.

FC København hentede søndag i Superligaens 15. spillerunde en vigtig 2-0-sejr i Horsens i bestræbelserne på at blande sig i guldkampen.

Københavnernes sejr blev grundlagt efter en stærk første halvleg, hvor de to FCK-angribere Viktor Fischer og Jonas Wind begge fik banket bolden i kassen.

Det var Fischers første superligamål siden december 2019.

Sejren betyder, at FCK kan kigge opad i tabellen, hvor klubben indtager tredjepladsen med 26 point, inden de øvrige tophold skal i aktion.

AC Horsens er placeret på sidstepladsen med blot 6 point efter 15 kampe, og cheftræner Jens Berthel Askou kunne dermed endnu en gang se sit hold gå målløst fra banen.

FCK satte sig fra kampens begyndelse på spillet, og det gav gevinst allerede efter fem minutter.

Et langt indkast dumpede ned for fødderne af Viktor Fischer, som resolut sparkede bolden i kassen.

Københavnerne fortsatte det chanceskabende spil, og i det 23. minut udbyggede udeholdet føringen på et mål af Jonas Wind.

Horsens kom herefter bedre med i kampen, og kort før pausen fik værterne endda annulleret et mål.

Anden halvleg fik en livlig start med forsøg i begge ender. Hjemmeholdet fik bygget sine angreb bedre op, men helt farlige blev det gulklædte mandskab aldrig.

Modsat truede FCK gentagne gange med farlige kontraangreb, som var tæt på at kaste flere scoringer af sig.

20 minutter før tid var der så plads til, at FCK kunne give debut til klubbens nytilføjede landsholdsspiller, Lukas Lerager.

Midtbanespilleren, der er lejet i Genoa, var med til at holde føringen i den resterende del af kampen.

• Superliga: AC Horsens - FCK