FCN-komet stråler og forværrer Vejles sæsonstart

Holdkammeraterne fejrer den dobbelte målscorer Andreas Schjelderup. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

FC Nordsjællands Andreas Schjelderup strålede med to mål i 3-1-sejren over Vejle, der stadig er uden sejr.

Det går forrygende for FC Nordsjælland i øjeblikket.

Mandag aften vandt klubben sin fjerde superligakamp i træk, da det på hjemmebane blev til en 3-1-sejr over Vejle.

Dermed gav fyringen af cheftræner Carit Falch tirsdag i sidste uge ikke den ønskede effekt for gæsterne.

Som følge af de gode resultater har FC Nordsjælland nu 13 point og ligger på fjerdepladsen i Superligaen med bare to point op til topholdet FC Midtjylland, mens Vejle ligger sidst og kun har et enkelt point.

17-årige Andreas Schjelderup blev dobbelt målscorer med to fuldtræffere i første halvleg. Det ene af dem var på straffespark. I anden halvlegs tillægstid satte Oliver Antman punktum med målet til 3-1.

Efter den hurtige fyring af Carit Falch, der blot fik fem kampe i spidsen for Vejle, er det aktuelt den tidligere Vejle-spiller Steffen Kielstrup, der er trænervikar, mens klubben leder efter en permanent løsning.

Den midlertidige Vejle-træner havde skiftet formation til 3-5-2, hvilket ikke var en succes. Holdet kom bagud med 0-2 og brugte pausen på at lægge en ny taktisk slagplan, der blev udført med lidt mere succes.

Opgøret var blot tre minuttet gammelt, da FCN-stortalentet Andreas Schjelderup fik lov at spadsere ind i feltet, hvor han tacklede sig forbi en modstander og sparkede bolden i mål til 1-0.

Den unge nordmand fordoblede føringen i det 21. minut, da han stensikkert udnyttede et straffespark.

Hjemmeholdet skabte flere store chancer i første halvleg, og midtbanespilleren Magnus Kofod var nær at komme på tavlen, men overliggeren reddede for Vejle, og det samme gjorde stolpen bagefter på et indlæg fra FCN-backen Oliver Villadsen.

13 minutter efter pausen sendte Schjelderup bolden mod kassen og et hattrick, men en holdkammerat blokerede afslutningen.

I stedet reducerede Vejles Wahid Faghir minuttet efter, da et passivt FCN-forsvar lod den 18-årige angriber sparke bolden i nettet ved nærmeste stolpe.

Superligaens bundprop fik aldrig udlignet trods flere gode muligheder.

I stedet scorede FC Nordsjælland endnu et mål helt til sidst i kampen, da finnen Oliver Antman drejede bolden flot over i det lange målhjørne fra kanten af feltet.

• Superliga: FC Nordsjælland og Vejle Boldklub